Overslaan en naar de inhoud gaan

Fortuna en Oliseh wachten af: uitspraak binnen vier weken

Geplaatst opdinsdag 20 maart 2018 - 19:44

De arbitragecommissie van voetbalbond KNVB zal binnen vier weken haar oordeel vellen over de door de Fortuna Sittard aangespannen zaak tegen Sunday Oliseh.

De club en de Nigeriaanse coach slaagden er dinsdagavond, gedurende een ingelaste schorsing tijdens de zitting, niet in om een compromis te sluiten, waarop de commissie besloot dat zij zelf de knoop zal gaan doorhakken.

Non-actief
Fortuna wil via de zaak aantonen dat er voldoende reden is om het contract van Oliseh te ontbinden. De Sittardse clubleiding stelde de coach op 14 februari op non-actief, omdat hij zich over een langere periode zou hebben misdragen tegenover meerdere personen in de organisatie.

Lees ook: Verwijten alom: Fortuna en Oliseh komen er niet uit

Zwart geld
De coach en zijn advocaat betichtten de club van illegale praktijken en wezen daarbij onder meer op zwart geld. Ook vindt de Nigeriaan dat de club hem een promotiebonus door de neus boort. Oliseh wil dan ook het seizoen afmaken als hoofdtrainer.

Belastende verklaringen
Fortuna verweerde zich onder meer met negentien belastende verklaringen aan het adres van de oefenmeester. Zo is volgens aanvoerder Perr Schuurs de sfeer significant verbeterd sinds de coach aan de kant is geschoven. Ook zou Oliseh keeperstrainer Sieb Dijkstra hebben uitgedaagd voor een gevecht.

Vragen
De commissie stelde aan het eind van de zitting nog enkele vragen, onder meer over het feit dat clubeigenaar Gün het contract van Oliseh, ondanks de strubbelingen, verlengde. Ook de al dan niet contante betalingen werden opnieuw ter discussie gesteld.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen