Overslaan en naar de inhoud gaan

Fortuna en FC Dordrecht gaan samenwerken

Geplaatst opdinsdag 7 juli 2020 - 17:19

Fortuna Sittard en FC Dordrecht zijn een langdurige samenwerking aangegaan. Zowel op technisch als commercieel vlak gaan de clubs de komende vijf jaar kennis uitwisselen.

Daarnaast gaan spelers van Fortuna Sittard ervaring opdoen bij de club uit de Keuken Kampioen Divisie.

Ontwikkeling
Sjoerd Ars, hoofd internationale scouting en transfers bij Fortuna, was namens de Sittardse club nauw betrokken bij het uitrollen van de samenwerking, zo valt op de clubsite te lezen. "De club heeft in de afgelopen jaren een positieve ontwikkeling doorgemaakt binnen alle facetten, waaronder op voetbaltechnisch gebied. Een van de belangrijkste pijlers in deze samenwerking is om jonge spelers de kans te geven zich door te ontwikkelen binnen het betaalde voetbal. Het niveau ligt een stuk hoger dan twee jaar terug en daardoor krijgen een aantal jonge talenten minder kansen dan wij ze willen geven."

Win-win situatie
Ars vindt de samenwerking logisch: Vanuit de gedachtegang is de samenwerking met FC Dordrecht een logische stap. We hebben met meerdere clubs uit de Keuken Kampioen Divisie gesprekken gevoerd, maar het gevoel bij FC Dordrecht was vanaf het begin erg goed. We zijn er van overtuigd dat dit een win-win situatie oplevert voor beide partijen en gaan er samen een mooie en langdurige samenwerking maken.”

Waardecreatie
Ook Algemeen Directeur Ivo Pfennings is trots op de samenwerking: "Met deze samenwerking zetten we een belangrijke stap. Een van de doelstellingen van Fortuna Sittard is het ontwikkelen van jonge talenten en hierin is een belangrijke rol weggelegd voor FC Dordrecht. Daarnaast zullen we op commercieel gebied kennis, ervaringen en het zakelijke netwerk met elkaar delen. Dit moet uiteindelijk leiden tot waardecreatie voor beide clubs.”

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen