Overslaan en naar de inhoud gaan

Fortuna en FC Dordrecht gaan samenwerken

Geplaatst opdinsdag 7 juli 2020 - 17:19

Fortuna Sittard en FC Dordrecht zijn een langdurige samenwerking aangegaan. Zowel op technisch als commercieel vlak gaan de clubs de komende vijf jaar kennis uitwisselen.

Daarnaast gaan spelers van Fortuna Sittard ervaring opdoen bij de club uit de Keuken Kampioen Divisie.

Ontwikkeling
Sjoerd Ars, hoofd internationale scouting en transfers bij Fortuna, was namens de Sittardse club nauw betrokken bij het uitrollen van de samenwerking, zo valt op de clubsite te lezen. "De club heeft in de afgelopen jaren een positieve ontwikkeling doorgemaakt binnen alle facetten, waaronder op voetbaltechnisch gebied. Een van de belangrijkste pijlers in deze samenwerking is om jonge spelers de kans te geven zich door te ontwikkelen binnen het betaalde voetbal. Het niveau ligt een stuk hoger dan twee jaar terug en daardoor krijgen een aantal jonge talenten minder kansen dan wij ze willen geven."

Win-win situatie
Ars vindt de samenwerking logisch: Vanuit de gedachtegang is de samenwerking met FC Dordrecht een logische stap. We hebben met meerdere clubs uit de Keuken Kampioen Divisie gesprekken gevoerd, maar het gevoel bij FC Dordrecht was vanaf het begin erg goed. We zijn er van overtuigd dat dit een win-win situatie oplevert voor beide partijen en gaan er samen een mooie en langdurige samenwerking maken.”

Waardecreatie
Ook Algemeen Directeur Ivo Pfennings is trots op de samenwerking: "Met deze samenwerking zetten we een belangrijke stap. Een van de doelstellingen van Fortuna Sittard is het ontwikkelen van jonge talenten en hierin is een belangrijke rol weggelegd voor FC Dordrecht. Daarnaast zullen we op commercieel gebied kennis, ervaringen en het zakelijke netwerk met elkaar delen. Dit moet uiteindelijk leiden tot waardecreatie voor beide clubs.”

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen