Overslaan en naar de inhoud gaan

Fortuna doet zichzelf tekort tegen PSV

Geplaatst opzondag 7 maart 2021 - 16:27

Zelf kansen missen en een tegenstander die zeer efficiënt te werk ging. Dat is het verhaal van Fortuna Sittard tegen PSV. Uiteindelijk gaven die individuele kwaliteiten van de Eindhovenaren de doorslag: 1-3

Toen alle stofwolken waren opgetrokken stond Fortuna met lege handen in eigen stadion.

Van Osch
Wel was Yanick van Osch de man onder de lat. De meeste besproken positie in het elftal van Ultee in de afgelopen dagen. De doelman, die zijn opleiding genoot bij PSV, was dus fit genoeg om te keepen tegen zijn oude club. Maar ook hij was, ondanks enkele goede reddingen, niet opgewassen tegen de Eindhovense trefzekerheid.

Video: L1

Scherpte
In een enerverende eerste helft nam de ploeg van trainer Sjors Ultee initiatief maar vergat zichzelf vooral te belonen. PSV deed dat wel en had met Eran Zahavi een koele afmaker in huis die Fortuna miste. Nadat de Israëliër zijn ploeg na tien minuten al aan de leiding had gebracht kwam tien minuten later het Fortuna-probleem in deze wedstrijd aan het licht. Daar waar Lisandro Semedo de bal in vrije positie naast mikte, stond Zahavi in de tegenaanval op de goede plek: 0-2

VAR
Sjors Ultee wilde graag iets forceren in de tweede helft en voerde in de rust twee wissels door. Tekie en Polter bleven in de kleedkamer achter. Samuel Moutoussamy en Emil Hansson kwamen in de ploeg. En die laatste had de aansluitingstreffer op zijn voet maar prikte naast. Aan de andere kant leek PSV een strafschop te krijgen, maar greep de VAR in en zorgde ervoor dat Zahavi een vrije trap moest nemen die uiteindelijk op de paal uiteenspatte.

Spanning
Niet veel later bracht Cox de spanning terug en bekroonde met een harde knal in de korte hoek zijn vijftigste optreden in het shirt van Fortuna: 1-2. Hansson had vervolgens nog de grootste kans om Fortuna naast PSV te brengen, maar zijn inzet was te slap om doelman Mvogo te verrassen. En zo deed de thuisploeg zichzelf te kort en kwam PSV met de schrik vrij in Sittard. Drie minuten voor tijd besliste invaller Noni Madueke de wedstrijd. Zijn knal in de bovenhoek liet Van Osch kansloos: 1-3

Stand
Fortuna moet nu even pas op de plaats maken als het gaat om de plek op de ranglijst en staat nu in het rechterrijtje van de Eredivisie. De ploeg van Sjors Ultee kan de rest van het seizoen uiteraard wel vrijuit voetballen. Volgende week zondag gebeurt dat in De Koel in Venlo, waar het onderonsje met VVV de brunchwedstrijd is.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Wat is je favoriete Limburgse liedje aller tijden?

Op donderdag 13 mei hoor je vanaf 9:00 uur ’s ochtends weer een elf uur durende radio-uitzending met daarin de 100 beste liedjes van Limburgse bodem volgens de kijkers en luisteraars van de Limburgse regionale omroep.

Wie volgt Lex Uiting op?

Doe mee! Stem nu op de 25ste editie van de L1mbo Top 100
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie

Meest gelezen