Overslaan en naar de inhoud gaan

Fortuna baalt van keepersrel en stoomt Van Osch klaar

Geplaatst opvrijdag 5 maart 2021 - 19:34

In een week waarin de trainer, de keeperstrainer en de keepers van Fortuna Sittard centraal stonden, probeert de club het vizier op de loodzware opdracht van komende zondag te richten: PSV-thuis.

Alleen hoofdtrainer Sjors Ultee wilde tegenover L1 nog kort reageren op de keepersrel, die ertoe leidde dat Sieb Dijkstra uit de technische staf verdween en Dijkstra, Ultee, doelman Piet Velthuizen en technisch manager Sjoerd Ars de nodige schade opliepen.

Lees ook: Keepersrel Fortuna Sittard duurt voort: 'Veel is niet waar'

Moddergooien
Vrijdagmiddag werd duidelijk dat Fortuna en Dijkstra het eens lijken te worden over de afwikkeling van het contract van de keeperstrainer. Daarnaast zijn beide kampen het erover eens dat er niet langer met modder gegooid moet worden, nadat in de afgelopen dagen bij verschillende media details over de gebrouilleerde verhouding tussen Dijkstra en andere stafleden naar buiten waren gekomen.

Ultee gaf vrijdag nog wel aan de hele zaak 'zonde' te vinden. "Dat er intern dingen gebeuren, hoort wat mij betreft bij een topsportorganisatie. Maar doordat dingen naar buiten komen, lijkt het allemaal nog onrustiger."

Lees ook: Sieb Dijkstra en Fortuna steeds rechter tegenover elkaar

Van Osch
Wie vrijdag naar buiten kwam om op het trainingsveld te staan, is Yanick van Osch. Fortuna vreesde twee weken geleden nog dat de eerste doelman een tijdje uit de roulatie zou zijn, maar op basis van de vrijdagtraining lijkt Van Osch zowaar klaar voor een rentree in het basiselftal; iets waar de doelman op mikte, aangezien hij dolgraag wilde spelen tegen de club waar hij werd opgeleid: PSV.

De wedstrijd Fortuna Sittard - PSV is zondag vanaf 14:30 uur live te volgen via L1 Radio.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het populaire dagelijkse L1-programma "Limburg in Beweging" is er van maandag tot en met vrijdag om 10:00 op L1 TV. De serie is erop gericht om te voorkomen dat de conditie van Limburgers sterk achteruit gaat nu ze vanwege de coronacrisis veel binnen moeten zitten. De oefeningen zijn zowel geschikt voor ouderen als ‘oudere jongeren’.

Alles over Limburg in Beweging

Meest gelezen