Overslaan en naar de inhoud gaan

Forse tijdstraf Derikx na sterke opening Africa Eco Race

Geplaatst opdonderdag 9 januari 2020 - 14:48

Sander Derikx heeft op de openingsdag van de Africa Eco Race direct van zich doen spreken.

De coureur uit Horn kreeg een dag later wel een fikse domper te verwerken.

Tweede
Derikx klokte dinsdag in zijn buggy de tweede tijd in de 23 kilometer lange eerste klassementsproef. Daarmee hoefde hij alleen het Franse duo Benoit Fretin-Cédric Duplé voor zich te dulden, die de proef 1 minuut en 44 seconden sneller aflegden. De eerste etappe voerde de rallyrijders over Marokkaans grondgebied van Tanger naar Tarda.

Lees ook: Sander Derikx start in Africa Eco Race

Geen navigator
Wat de prestatie van Derikx opmerkelijker maakte, is het feit dat hij de woestijnrally zonder navigator aflegt. Vrijwel alle concurrenten hebben wel een bijrijder aan hun zijde. Derikx kan in de twaalf etappes op weg naar Dakar wel rekenen op de steun van techneuten in de servicewagen. “Het zijn mannen met ervaring in de autosport en die van wanten weten als het om sleutelen gaat”, zo zei Derikx eerder in gesprek met L1.

Vier uur tijdstraf
Bij de etappe van woensdag finishte Derikx, die een behoorlijk stuk van de route afweek, op een teleurstellende negentiende en laatste plaats bij de buggy's. Mede door een tijdstraf van vier uur en vijftien seconden deed hij dik zes uur langer over de 329 kilometer tellende rit dan de winnende buggy. Die werd wederom bestuurd en genavigeerd door het duo Fretin-Duplé.

Bijna 500 kilometer
Donderdag krijgt de rally een vervolg met nog een rit in Marokko, van Mhamid naar Assa. De klassementsproef is 497 kilometer lang. Derikx is ook de nummer laatst in het algemeen klassement bij de buggy's.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen