Overslaan en naar de inhoud gaan

Forse straffen geëist voor prostitueren Limburgse vrouw

Geplaatst opmaandag 14 juni 2021 - 16:40

Een 21-jarige man uit Enschede en een 25-jarige vrouw uit Hengelo hoorden vrijdag voor de rechtbank in Almelo gevangenisstraffen van respectievelijk vier en drie jaar tegen zich eisen voor mensenhandel.

Het slachtoffer is de 20-jarige Sara uit Limburg. Zij zegt door de verdachten seksueel te zijn uitgebuit.

Lees ook: Slachtoffer Sara kan normaal verder na seksuele uitbuiting

Onvrijwillig
Volgens de officier van justitie was er geen sprake van vrijwillige prostitutie, zoals de verdachten zeggen. "Er is forse inbreuk gemaakt op haar lichamelijk en geestelijke integriteit. Het zal moeilijk voor het slachtoffer zijn om hier bovenop te komen, en opnieuw vertrouwen te krijgen in vriendschappen", aldus de officier.

Het Openbaar Ministerie (OM) wil ook dat de verdachten verplicht behandeld worden, én er is een schadevergoeding van 165.000 euro geëist.

Seksuele uitbuiting
Volgens het OM hebben de verdachten seksadvertenties geplaatst en seksueel getinte foto’s van het slachtoffer verstuurd, en deze mogelijk ook verkocht. Er werden seksafspraken gemaakt met klanten, waar de verdachten Sara naar toe brachten. Het geld dat er met de seks en mogelijk de foto's werd verdiend, verdween grotendeels in de zakken van de verdachten. Slachtoffer Sara leefde in een constante sfeer van geweld, bedreigingen en intimidatie, en daar kon ze zich niet aan onttrekken, meent het OM.

De rechtbank doet uitspraak op 25 juni.

Deel dit bericht via
Overzicht
Advertentie
Deze ramp in Limburg raakt ons allemaal. Doneer nu en draag uw steentje bij!

Het Nationaal Rampenfonds heeft het bankrekeningnummer 777 opengesteld voor particulieren, bedrijven en instellingen die willen bijdragen aan de door de overstromingsramp getroffen gebieden in Zuid-Limburg.

Vanuit de landelijke overheid is al duidelijk gemaakt dat bij de leniging van de nood een belangrijke rol voor de rijksoverheid is weggelegd. Veel schade aan huizen en bedrijven is door verzekeringen gedekt. Maar er blijven ook noden over die niet uit andere bronnen gedekt worden. En juist voor die initiatieven wil het Nationaal Rampenfonds een financier zijn.

Bekijk hier wat u kunt doen
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen