Overslaan en naar de inhoud gaan

Forse stijging van vervoer vanuit Noord-Limburg

Geplaatst opwoensdag 13 december 2017 - 2:00

Het vervoer van goederen van en naar Noord-Limburg is afgelopen jaren fors gestegen.

Vorig jaar werd ruim 49 miljoen ton aan goederen geladen en gelast in die regio. De stijging tussen 2012 en 2016 komt daarmee uit op 15 procent, zo blijkt uit de cijfers over de regionale economie van het CBS.

Zeecontainers
De groei zit hem vooral in de binnenvaart. Het aantal zeecontainers dat vanuit Noord-Limburgse havens werd verscheept is met 59 procent toegenomen.

Het grootste deel wordt wel nog altijd via de weg vervoerd: bijna 40 miljoen ton. Het kleinste gedeelte gaat via het spoor.

Hotspot
Noord-Limburg is afgelopen jaren al vaker uitgeroepen tot logistieke hotspot. Dat komt vooral door de gunstige verbindingen via het water, weg en spoor richting de haven van Rotterdam en naar Duitsland.

Werkloosheid
Uit de cijfers blijkt dat de Nederlandse economie in 2016 met 2,2 procent is gestegen. Over de laatste drie jaren laat Limburg, samen met Friesland, de kleinste groei zien met beide 1,7 procent. De werkloosheid in Limburg is met 1,1 procentpunt hard gedaald.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Wie o wie wordt het Vastelaovesgezicht 2022?

Uit de honderden inzendingen zijn 8 finalisten voor het Vastelaovesgezicht bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen