Overslaan en naar de inhoud gaan

Forse renovatie Oorlogsmuseum Overloon

Geplaatst opwoensdag 25 mei 2016 - 10:40

Het Oorlogsmuseum in Overloon gaat komende jaren fors renoveren.

Het museum bestaat woensdag precies zeventig jaar. In 1946 werd het museum opgericht om de Slag bij Overloon niet meer te vergeten. Samen met het Anne Frank Huis en Kamp Westerbork behoort het tot de grootste drie oorlogsmusea van Nederland.

Restauratieprojecten
Komende jaren gaat het museum vernieuwen. Zo komt er een vrijwilligerswerkplaats midden in het museum, zodat publiek kan meekijken bij restauratieprojecten. Ook is het de bedoeling dat er via een bestaande fietsroute ook dwars door het museum kan worden gefietst.

Vijf miljoen
Het museum doet voor de opknapbeurt een beroep op de overheid en cultuurfondsen. De totale kosten zijn naar schatting vijf miljoen euro. In 2019 moet het museum ‘weer volledig bij de tijd zijn’, zo schrijven ze in een persbericht.

Expositie
Op 2 oktober opent het Oorlogsmuseum overigens ook een nieuwe expositie. Door veel met persoonlijke verhalen te gaan werken, hoopt het museum aan te sluiten bij eigentijds publiek.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Oorlogsmuseum weigert samenwerking met 'lompe' concurrent
7 ton voor renovatie en vernieuwing Oorlogsmuseum Overloon
Achterhoekse collectie naar Oorlogsmuseum Overloon
Meer bezoekers voor Oorlogsmuseum in Overloon
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
L1mburg Centraal dagelijks 17:30 op L1 TV

Ons nieuws, jouw verhaal.

Vaste presentatoren van L1mburg Centraal zijn afwisselend Cyriel Heuts, Kirsten Paulus, Bas van Mulken en Wouter Nelissen.

Bekijk hier de uitzendingen

Meest gelezen