Overslaan en naar de inhoud gaan

Forse nederlaag MVV tegen periodekampioen Volendam

Geplaatst opvrijdag 13 december 2019 - 21:58

MVV heeft de uitwedstrijd bij Volendam verloren.

Aan de Dijk werd het 4-1 waardoor FC Volendam de titel van de 2e periode pakt.

Kanshebbers
De andere kanshebbers voor de periode speelden in Leeuwarden tegen elkaar. Daar versloegen de Amsterdammers van Jong Ajax Cambuur met 2-0, maar dat was niet voldoende voor de periode. Cambuur blijft wel lijstaanvoerder.

Druk
De Maastrichtenaren lagen vanaf minuut één onder druk. Zelden kwam de ploeg van trainer Fuat Usta aan aanvallen toe. Er werd in een hoog tempo gevoetbald en dat leverde vooral Volendamse mogelijkheden op. In de 26e minuut redde Thibaut van Acker op de doellijn. Op het half uur werd het verrassend 0-1. Een prachtig schot van Joeri Schroijen liet doelman Nordin Bakker kansloos.

Gelijkmaker
Meteen was het aan de andere kant alle hens aan dek. Een bal werd van de lijn gehaald en Volendam raakte de paal. In de 33e minuut was het wel raak. Een geplaatst schot van verdediger Noah Fadiga betekende de gelijkmaker. MVV-spits (!) Anthony van den Hurk redde daarna op de lijn en zo haalde de Maastrichtse elf met 1-1 de rust.

Achterstand
Een tiental minuten hield MVV nog stand in de 2e helft. Het kreeg zelf(s) de eerste grote kans, maar op aangeven van Thijmen Goppel schoot Van den Hurk over. Volendam-topscorer Martijn Kaars mocht in de 58e minuut twee keer een poging doen. Zijn eerste, een hakje, leverde nog niets op maar de rebound zette MVV op achterstand.

Omschakeling
MVV was nog niet verslagen. Het drong aan en kwam een paar keer gevaarlijk voor het Volendams doel. Zonder succes. Volendam haalde maximaal rendement uit de omschakeling. Eerst zorgde Boy Deul voor de 3-1. Niet veel later gevolgd door de 4-1 van Francesco Antonucci. Verdediger Raoul Last werd nog gewisseld voor de aanvallende middenvelder Serhat Kot maar de elfde nederlaag van de competitie kon niet afgewend worden.

Winterstop
Nu de winterstop in zicht komt, kan geconstateerd worden dat MVV een zeer teleurstellende eerste seizoenshelft achter de rug heeft. Zeker gezien de uitlatingen van de top van de club vlak voor het begin van de competitie: promoveren binnen twee jaar.

Daling
In dat licht zou het voor de hand liggen dat er conclusies worden verbonden aan de tegenvallende resultaten. En aan de tegenvallende toeschouwersaantallen. Die daling kondigde zich aan het eind van het vorig seizoen al aan maar kon niet worden gekeerd. Integendeel.

Bevredigend
Eigenlijk is tot nu toe alleen de thuiszege op Roda JC bevredigend en de doorbraak van een kind van de club, linksachter Raoul Last. Slechts vier overwinningen boekte het team van Fuat Usta, dat niet meer dan één doelpunt gemiddeld per wedstrijd scoorde (19).

Van Marwijk
Met het recente ontslag van Bert van Marwijk bij de Verenigde Arabische Emiraten ligt de weg open voor een van zijn assistenten Roel Coumans. Voor MVV was en is (?) dat een van de (droom) kandidaten om als hoofdtrainer te gaan fungeren. De naam van de Meerssenaar werd eerder al in verband gebracht met MVV. Het kwam toen niet tot een samenwerking omdat hij verkoos om als assistent van Bert van Marwijk te fungeren.

Maar ook Coumans heeft, net als Usta, als hoofdtrainer weinig ervaring.

Word Hoofdredacteur voor een dag. Jij mag bepalen wat we uitzenden op L1 TV.
Kies hier je favoriete programma’s

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen