Overslaan en naar de inhoud gaan

Forse daling jeugdcriminaliteit

Geplaatst opdonderdag 21 april 2016 - 6:05

Het aantal Limburgse jongeren (12-17 jaar) dat zich bezighoudt met criminaliteit, is in vier jaar tijd fors gedaald.

Tussen 2010 en 2014 daalde het aantal met 40 procent. Landelijk is de daling in die periode 30 procent.

Debatavond
De Limburgse cijfers zijn woensdagavond openbaar gemaakt tijdens een debatavond in Maastricht waarbij jeugdcriminaliteit centraal stond.

HALT
Criminoloog Reitske Schets onderzocht in opdracht van justitie Limburg en met medewerking van politie, Bureau Jeugdzorg, HALT en de Raad voor de Kinderbescherming jeugdcriminaliteit tussen 2010 en 2014. Volgens Schets scoort Limburg goed door een betere en snellere samenwerking tussen politie, justitie, scholen en zorgverleners. Verder kent deze provincie een stevige politie-inzet en werpt het aanbieden van (meer) sport, cultuur, werk of scholing zijn vruchten af.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Zuid-Limburg scoort hoog bij Halt-straffen vuurwerk
Jongens gepakt voor vernielingen aan school in Meerssen
Tieners in de kraag gevat met illegaal vuurwerk
Jeugdcriminaliteit in Limburg fors teruggelopen
Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen