Overslaan en naar de inhoud gaan

Forse claim dreigt voor Venray

Geplaatst opvrijdag 3 april 2015 - 15:51

De reorganisatie van kunstencentrum Jerusalem gaat de gemeente Venray veel meer kosten omdat zij waarschijnlijk aansprakelijk is voor de ontslagkosten van overtollig personeel.

Het gaat om maximaal 782.000 euro. Het slechte nieuws blijkt uit het juridisch advies van de huisadvocaat van de gemeente.

Wachtgeld
Die concludeert dat de gemeente er "zeer ernstig" rekening mee moet houden dat bij een faillissement het kunstencentrum of de curator "met succes zal kunnen aankloppen voor eventuele wachtgeldverplichtingen".

782.000 euro
Van de 45 huidige werknemers zijn er 4 niet van plan vrijwillig ontslag te nemen. De tegenvaller levert een extra kostenpost op van hooguit 782.000 euro op.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Directeur kunstencentrum Jerusalem in Venray weggestuurd
‘Gemeente Venray moet zelf het kunstencentrum runnen’
Tijdnood voor Kunstencentrum in Venray
Einde kunstencentrum Venray in zicht
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen