Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Forse afname van administratieve banen in Limburg

Geplaatst opdonderdag 16 augustus 2018 - 11:03

Door de toenemende digitalisering verdwijnen zo'n 4000 van de 89.000 administratieve banen in Limburg. Vooral bij banken en verzekeraars zullen veel mensen hun baan verliezen, zo denkt UWV.

In 2016 waren nog 9500 mensen in onze provincie werkzaam in de financiële sector. Dit jaar zal dat aantal zijn terug gelopen naar 8600, zo verwacht de uitkeringsinstantie. Die daling zet volgens Gerald Ahn van UWV ook in 2019 door. "Volgend jaar zullen nog maar 8200 mensen in de administratie van banken en verzekeraars werken. Dat is een afname van 1300 in drie jaar tijd", aldus Ahn. "En dat is een forse afname."

Digitalisering
De afgelopen jaren heeft de financiële sector zich steeds meer toegelegd op digitale dienstverlening. Organisaties werden anders ingericht en kantoren van bijvoorbeeld banken en verzekeraars sloten hun deuren. Ook in andere sectoren werden veel administratieve medewerkers vervangen door computers.

Volgens het UWV zijn er genoeg kansen voor voormalige financieel-administratief medewerkers, receptionisten en administratief medewerkers. Ze moeten volgens Ahn dan wel gaan kijken in andere sectoren en beroepen. "Mensen kunnen een baan vinden in bijvoorbeeld de horeca, logistiek of handel. Daar is op dit moment veel vraag naar personeel."

WW-uitkeringen
Ondanks de afname van het aantal banen in de administratieve sector is het aantal WW-uitkeringen in juli gedaald met 3 procent vergeleken met een maand eerder. Nu hebben 17.800 Limburgers een WW-uitkering. Vergeleken met juli 2017 is dat een daling van 26 procent. Ook landelijk daalde het aantal WW-uitkeringen.

Van de 17.800 mensen met een WW-uitkering in onze provincie hebben zo’n 4000 een administratieve achtergrond.

Luister ook: Fors minder administratieve banen in Limburg

Volg 1Limburg op Instagram en blijf op de hoogte van het Limburgse nieuws.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Pinkpop-kaarten
Uitgelicht
Win twee Pinkpop weekendkaarten en campingplaats

Dit jaar viert Pinkpop haar vijftigjarig jubileum. En jij kunt daar zomaar bij zijn. Wij geven namelijk vijf keer twee weekendkaarten weg voor Pinkpop.

Inschrijven
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
EK Triathlon in Weert live op L1.nl
Uitgelicht
EK Triathlon in Weert live op 1Limburg en L1.nl

Zwemmen, fietsen en hardlopen: ook in 2019 belooft de Stadstriathlon in Weert wederom een waar spektakel én een slijtageslag te worden. Het evenement is dit jaar tevens het decor van het EK Triathlon. L1 en 1Limburg zijn er live bij.

Je kunt beelden de races via livestreams volgen op 31 mei t/m 2 juni.

Bekijk hier de livestreams
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda
L1mbo Top 100
Uitgelicht
Stem op je favoriete Limburgse liedje!

Voor de 23e keer wordt de L1mbo Top 100 met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 30 mei 2019. En jij zorgt voor de samenstelling van de lijst!

Breng hier je stem uit

Meest gelezen