Overslaan en naar de inhoud gaan

Fors verlies MVV tegen Jong Ajax

Geplaatst opvrijdag 27 september 2019 - 22:04

MVV heeft de volgende opdoffer moeten incasseren. Ook tegen Jong Ajax ging de ploeg van trainer Fuat Usta fors onderuit: 1-4.

Positief was dat het spel van de Maastrichtse club beter was dan de afgelopen weken. Maar MVV, dat gretig en goed begon, kon de kansen niet afmaken en dat brak de ploeg later op.

Eerste kans
Joeri Schroijen kreeg de eerste mogelijkheid aan Maastrichtse zijde, daar stond ook een kans voor de jonge talenten uit Amsterdam tegenover.

Wijzigingen
MVV-trainer Usta had Jérome Deom deze keer een basisplaats gegund. In vergelijking met het team dat vorige week eveneens vier tegendoelpunten incasseerde (4-0 verlies bij Den Bosch), was dat de enige verandering.

Op en neer
Het spel ging op en neer, kansjes waren er voor beide ploegen. De score werd geopend door Jong Ajax in de 36e minuut. Uit een hoekschop kopte Kik Pierie de 0-1 tegen de touwen. Even juichte het publiek voor de gelijkmaker van Anthony van den Hurk, maar de scheids had al gefloten.

MVV - Jong Ajax (27 sep 2019)
Foto: Frank Kerbusch | PubliciteitVisie.nl

Deom kreeg meteen bij het begin van de 2e helft de kans op de gelijkmaker maar doelman Kjell Scherpen bracht redding. Van den Hurk kreeg iets later opnieuw een kans maar weer stond de spits in buitenspelpositie.

Aandringen
MVV drong aan, Koen Kostons kwam Nissilä aflossen. Maar net in die fase kwam Jong Ajax op 0-2. De bal werd als laatste geraakt door Ajacied Traoré. Diezelfde Lassina Traoré scoorde vijf minuten later uit een tegenaanval opnieuw, 0-3. Net daarvoor was MVV dichtbij de aansluitingstreffer, maar de kopbal van Anthony van den Hurk ketste via de onderkant van de lat terug het veld in.

Eretreffer
Nadat Gravenberch er 0-4 van had gemaakt, was MVV eindelijk trefzeker in de extra tijd. Joeri Schroijen maakte de eindstand iets dragelijker, maar kon de wrange gevoelens niet wegspoelen. De derde verliespartij op rij en de vijfde in acht wedstrijden is een feit.

MVV - Jong Ajax (27 sep 2019)
Foto: Frank Kerbusch | PubliciteitVisie.nl
Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen