Overslaan en naar de inhoud gaan

Fors subsidiebedrag voor Wereld Muziek Concours Kerkrade

Geplaatst opwoensdag 3 augustus 2016 - 17:09

Het Wereld Muziek Concours in Kerkrade krijgt liefst acht ton euro aan subsidie.

Het Fonds voor de Cultuurparticipatie maakt het bedrag over vanwege de 'belangrijke rol in de ontwikkeling van de blaasmuziek in Nederland'.

Blij
Voorzitter Max Kousen is blij dat de subsidieaanvraag is goedgekeurd. "Ik ben met name blij dat de enthousiaste inzet van de
WMC-organisatie rijkelijk beloond wordt", laat hij in een verklaring weten. Hij hoopt met het bedrag te kunnen werken aan een 'bredere, nationale bekendheid van het festival'.

20.000 deelnemers
Het WMC, dat sinds 1954 om de vier jaar in Kerkrade wordt gehouden, is een internationaal festival voor blaasmuziek. In 2017 verwacht de organisatie ongeveer 20.000 deelnemers van vijf continenten.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
L1mburg Centraal dagelijks 17:30 op L1 TV

Ons nieuws, jouw verhaal.

Vaste presentatoren van L1mburg Centraal zijn afwisselend Cyriel Heuts, Kirsten Paulus, Bas van Mulken en Wouter Nelissen.

Bekijk hier de uitzendingen

Meest gelezen