Overslaan en naar de inhoud gaan

Fors minder voertuigen gestolen in 2020

Geplaatst opmaandag 1 februari 2021 - 21:53

In Limburg werden afgelopen jaar minder motorvoertuigen en aanhangers gestolen dan een jaar eerder.

In 2020 telde de politie in Limburg in totaal 1460 gestolen auto's, grote en kleine bestelbusjes, motor- brom- of snorfietsen en aanhangwagens.

Daling
Een jaar eerder gebeurde dat nog 1629 keer, blijkt uit cijfers van het Landelijk Informatiecentrum Voertuigcriminaliteit dat daarvoor gegevens van de politie en de RDW doorzocht. Limburg is een van de vijf provincies waar het aantal voertuigdiefstallen met meer dan 10 procent terugliep. Ook Flevoland, Groningen, Noord-Holland en Zeeland zagen zo'n grote daling. In heel Nederland werden er vorig jaar in totaal 22.606 voertuigen ontvreemd, 4 procent minder dan de bijna 23.500 in 2019.

Brom- en snorfietsen werden het meest gestolen, blijkt uit de gegevens.

Maastricht koploper
De meeste voertuigen werden gestolen in Maastricht, waar dieven 278 keer aan de haal gingen met een auto, busje of tweewieler. Ook in Sittard-Geleen (179), Heerlen (175), Venlo (141) en Kerkrade (107) sloegen dieven meer dan honderd keer toe.

Busjes
Opvallend is dat dieven in Nederland vorig jaar veel vaker bestelbusjes meenamen. Politie en RDW registreerden een stijging van 20 procent in de diefstal van lichte bedrijfswagens. Daarvan was in Limburg geen sprake: hier daalde het met 18 procent van 128 naar 109.

Gevonden
Van de in Limburg gestolen voertuigen werden er 420 teruggevochten, dus 28 procent van het totaal. Landelijk werd iets meer dan een op de drie voertuigen teruggevonden. Reden daarvoor is dat gestolen voertuigen in Limburg snel over de grens kunnen verdwijnen.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen