Overslaan en naar de inhoud gaan

Fors minder passagiers op Maastricht Aachen Airport

Geplaatst opmaandag 2 november 2020 - 10:47

In het derde kwartaal van dit jaar reisden 35.281 reizigers van en naar vliegveld Maastricht Aachen Airport. Dat is 82,8 procent minder dan in dezelfde periode vorig jaar.

Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Lichte stijging
Het aantal luchtvaartpassagiers nam na de versoepeling van de maatregelen tegen het coronavirus in het derde kwartaal toe ten opzichte van eerdere maanden. In het tweede kwartaal reisden er slechts 398 reizigers van en naar het vliegveld in Beek. Ondanks deze versoepelingen is het aantal reizigers nog lang niet op het niveau van 2019. Vorig jaar maakten in Q3 zeker 205.259 reizigers gebruik van MAA.

Vrachtverkeer
Hoewel er dit jaar fors minder passagiers van en naar MAA zijn gereisd, is het vrachtverkeer wél gestegen. In Q3 van 2019 werd ruim 16.748 ton vrachtverkeer vervoerd. In het derde kwartaal van dit jaar is dat gestegen naar 36.811 ton.

Landelijke cijfers
Van de 5,5 miljoen passagiers die in de maanden juli, augustus en september het luchtruim kozen, reisden 4,5 miljoen via Amsterdam Schiphol, bijna 83 procent van het totaal aantal passagiers. Via Eindhoven, Nederlands tweede luchthaven, reisden 724.000 passagiers, 13 procent van het totaal. De drie andere luchthavens, Rotterdam The Hague, Maastricht Aachen en Groningen Eelde, waren in het derde kwartaal samen goed voor iets meer dan 4 procent van de passagiers.

In 2020 is niet alleen het aantal passagiers gedaald, maar ook het aandeel per bestemming is veranderd. Reisden in het derde kwartaal van 2018 en 2019 26 procent van alle luchtvaartpassagiers van en naar een bestemming buiten Europa, in het derde kwartaal van dit jaar was dit aandeel gehalveerd tot 13 procent.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen