Overslaan en naar de inhoud gaan

Fors minder passagiers op Maastricht Aachen Airport

Geplaatst opmaandag 2 november 2020 - 10:47

In het derde kwartaal van dit jaar reisden 35.281 reizigers van en naar vliegveld Maastricht Aachen Airport. Dat is 82,8 procent minder dan in dezelfde periode vorig jaar.

Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Lichte stijging
Het aantal luchtvaartpassagiers nam na de versoepeling van de maatregelen tegen het coronavirus in het derde kwartaal toe ten opzichte van eerdere maanden. In het tweede kwartaal reisden er slechts 398 reizigers van en naar het vliegveld in Beek. Ondanks deze versoepelingen is het aantal reizigers nog lang niet op het niveau van 2019. Vorig jaar maakten in Q3 zeker 205.259 reizigers gebruik van MAA.

Vrachtverkeer
Hoewel er dit jaar fors minder passagiers van en naar MAA zijn gereisd, is het vrachtverkeer wél gestegen. In Q3 van 2019 werd ruim 16.748 ton vrachtverkeer vervoerd. In het derde kwartaal van dit jaar is dat gestegen naar 36.811 ton.

Landelijke cijfers
Van de 5,5 miljoen passagiers die in de maanden juli, augustus en september het luchtruim kozen, reisden 4,5 miljoen via Amsterdam Schiphol, bijna 83 procent van het totaal aantal passagiers. Via Eindhoven, Nederlands tweede luchthaven, reisden 724.000 passagiers, 13 procent van het totaal. De drie andere luchthavens, Rotterdam The Hague, Maastricht Aachen en Groningen Eelde, waren in het derde kwartaal samen goed voor iets meer dan 4 procent van de passagiers.

In 2020 is niet alleen het aantal passagiers gedaald, maar ook het aandeel per bestemming is veranderd. Reisden in het derde kwartaal van 2018 en 2019 26 procent van alle luchtvaartpassagiers van en naar een bestemming buiten Europa, in het derde kwartaal van dit jaar was dit aandeel gehalveerd tot 13 procent.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Astrid is het Vastelaovesgezicht 2022!

Er is ook dit jaar weer veel gestemd en na een spannende finale hebben jullie een nieuw Vastelaovesgezicht gekozen!

Het was een memorabele week vol spanning en prachtige vastelaovesgezichten. Met één grote winnares: Astrid Reijners uit Linne!

Bekijk hier meer
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen