Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Fors minder metaalwerkers leggen werk neer

Geplaatst opdonderdag 10 januari 2019 - 11:37

Driehonderd werknemers uit de metaalsector in Zuid- en Midden-Limburg hebben donderdag het werk neergelegd.

Tijdens de vorige stakingsdag in november schreven zich bijna 2000 werknemers in.

Geen Nedcar
In het stadion van Fortuna Sittard konden medewerkers van metaalbedrijven zich donderdagmorgen inschrijven als staker. Grote afwezigen waren de medewerkers van VDL Nedcar in Born. De rechter verbood een tweedaagse staking bij dat bedrijf. De vakbonden zeggen door het verbod nog vastberadener te zijn en dat de sfeer grimmiger is geworden onder het personeel bij metaalbedrijven.

Lees ook: Rechtbank verbiedt staking bij VDL Nedcar

Video: L1

Lagere opkomst
Volgens de vakbonden is de lagere opkomst tijdens de stakingsdag volledig te wijten aan de het stakingsverbod bij Nedcar. Volgens de autofabriek deed normaal gesproken 10 tot 20 procent van de medewerkers mee aan de stakingen, dat zou dan gaan om tussen 600 en 1200 werknemers.

Lees ook: Bijna 2000 werknemers metaalsector staken opnieuw

Solidariteit
In het stadion was wel één medewerker te zien van Nedcar: Pierre Nijsten. Hij ging donderdagmorgen een paar uurtjes werken en nam daarna verlof op uit solidariteit: "De sfeer is gelaten op de werkvloer", zegt hij.

Het Limburgse nieuws elke dag in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief van 1Limburg.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Limburgse kandidaten gezocht!

Met wie zou jij het beste duo vormen? Samen met je vriendin, buurman, teamgenoot, vader of zus... je kunt je nu samen opgeven voor de leukste Limburgse kwis op tv: Kwizzele! De vragen gaan over alles wat Limburgs is dus denk goed na wie je ideale teamgenoot is.

Binnenkort te zien op L1 TV.

Geef je op als kandidaat voor Kwizzele!
Uitgelicht
Volg de Halve Finales LVK bij L1

Wie wordt de opvolger van Spik & Span? 60 liedjes zijn doorgedrongen tot de halve finales van het 43ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer. Deze strijden in 3 halve finales in de Muziekgieterij om een finaleplek. Uiteraard beleef je het LVK weer bij L1. Iedere vrijdag om 18:00 op L1 TV, L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. Op zaterdag om 13:00 wordt de halve finale herhaald.

Bekijk hier de liedjes van het LVK
Uitgelicht
Januari buuttemaand op L1.nl

Elke dag nieuwe buut om 11.11 uur op L1.nl.

De regionale omroep L1 heeft een enorm rijk archief met radio- en tv-opnames van Limburgse buuttereedners. In de aanloop naar vastelaovend wordt dit genre extra in het zonnetje gezet op L1.nl.

Bekijk hier de buut van de dag
Vacature promobox
Uitgelicht
Vacature: Redacteur Online 1Limburg, stagiair of freelance (hbo/wo)

Voor de Nieuwsdienst zijn wij op zoek naar ambitieuze nieuwsjagers (stagiair of freelance) die op volle kracht willen meedraaien in de nieuwsproductie voor 1Limburg en het beheer van gekoppelde social media. Je werkt nauw samen met (camjo-)verslaggevers in het veld en je productie dient als basismateriaal voor L1 Radio, het dagelijkse tv-magazine L1mburg Centraal en L1.nl, de promotiewebsite voor de radio- en tv-programma’s van L1.

1Limburg.nl/vacatures
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen