Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Fors minder metaalwerkers leggen werk neer

Geplaatst opdonderdag 10 januari 2019 - 11:37

Driehonderd werknemers uit de metaalsector in Zuid- en Midden-Limburg hebben donderdag het werk neergelegd.

Tijdens de vorige stakingsdag in november schreven zich bijna 2000 werknemers in.

Geen Nedcar
In het stadion van Fortuna Sittard konden medewerkers van metaalbedrijven zich donderdagmorgen inschrijven als staker. Grote afwezigen waren de medewerkers van VDL Nedcar in Born. De rechter verbood een tweedaagse staking bij dat bedrijf. De vakbonden zeggen door het verbod nog vastberadener te zijn en dat de sfeer grimmiger is geworden onder het personeel bij metaalbedrijven.

Lees ook: Rechtbank verbiedt staking bij VDL Nedcar

Video: L1

Lagere opkomst
Volgens de vakbonden is de lagere opkomst tijdens de stakingsdag volledig te wijten aan de het stakingsverbod bij Nedcar. Volgens de autofabriek deed normaal gesproken 10 tot 20 procent van de medewerkers mee aan de stakingen, dat zou dan gaan om tussen 600 en 1200 werknemers.

Lees ook: Bijna 2000 werknemers metaalsector staken opnieuw

Solidariteit
In het stadion was wel één medewerker te zien van Nedcar: Pierre Nijsten. Hij ging donderdagmorgen een paar uurtjes werken en nam daarna verlof op uit solidariteit: "De sfeer is gelaten op de werkvloer", zegt hij.

Het Limburgse nieuws elke dag in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief van 1Limburg.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
Uitgelicht
NIEUW: Kwizzele! Test je Limburgse kennis

Met wie zou jij het beste duo vormen? Samen met je vriendin, buurman, teamgenoot, vader of zus... je kunt je nu samen opgeven voor de leukste Limburgse kwis op tv: Kwizzele! De vragen gaan over alles wat Limburgs is dus denk goed na wie je ideale teamgenoot is.

De leukste Limburgse kwis is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Geef je ook op als kandidaat voor Kwizzele!
Vacature promobox
Uitgelicht
Vacature: Redacteur Online 1Limburg, stagiair of freelance (hbo/wo)

Voor de Nieuwsdienst zijn wij op zoek naar ambitieuze nieuwsjagers (stagiair of freelance) die op volle kracht willen meedraaien in de nieuwsproductie voor 1Limburg en het beheer van gekoppelde social media. Je werkt nauw samen met (camjo-)verslaggevers in het veld en je productie dient als basismateriaal voor L1 Radio, het dagelijkse tv-magazine L1mburg Centraal en L1.nl, de promotiewebsite voor de radio- en tv-programma’s van L1.

1Limburg.nl/vacatures
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen