Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Fors minder metaalwerkers leggen werk neer

Geplaatst opdonderdag 10 januari 2019 - 11:37

Driehonderd werknemers uit de metaalsector in Zuid- en Midden-Limburg hebben donderdag het werk neergelegd.

Tijdens de vorige stakingsdag in november schreven zich bijna 2000 werknemers in.

Geen Nedcar
In het stadion van Fortuna Sittard konden medewerkers van metaalbedrijven zich donderdagmorgen inschrijven als staker. Grote afwezigen waren de medewerkers van VDL Nedcar in Born. De rechter verbood een tweedaagse staking bij dat bedrijf. De vakbonden zeggen door het verbod nog vastberadener te zijn en dat de sfeer grimmiger is geworden onder het personeel bij metaalbedrijven.

Lees ook: Rechtbank verbiedt staking bij VDL Nedcar

Video: L1

Lagere opkomst
Volgens de vakbonden is de lagere opkomst tijdens de stakingsdag volledig te wijten aan de het stakingsverbod bij Nedcar. Volgens de autofabriek deed normaal gesproken 10 tot 20 procent van de medewerkers mee aan de stakingen, dat zou dan gaan om tussen 600 en 1200 werknemers.

Lees ook: Bijna 2000 werknemers metaalsector staken opnieuw

Solidariteit
In het stadion was wel één medewerker te zien van Nedcar: Pierre Nijsten. Hij ging donderdagmorgen een paar uurtjes werken en nam daarna verlof op uit solidariteit: "De sfeer is gelaten op de werkvloer", zegt hij.

Het Limburgse nieuws elke dag in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief van 1Limburg.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1
Uitgelicht
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1

Het wordt weer een mooie wielerzomer op L1.

Van vrijdag 5 juli tot en met zondag 28 juli is er weer dagelijks Tour de L1mbourg, de reizende wieler-talkshow van L1. Iedere dag om 18:30 live en wordt om 20:30 en 22:30 herhaald. Je bent van harte welkom de uitzendingen bij te wonen.

Bekijk hier alle locaties
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Avondnieuws in je mailbox

1Limburg biedt naast de ochtend- en middageditie nu ook een nieuwsmail voor de avond aan. Je ontvangt vijf actuele berichten, waaronder een samenvatting van de Limburg Centraal-uitzending. De avondeditie wordt om 20.00 uur verstuurd. De ochtendeditie om 8.00 uur en de middageditie rond 12.00 uur. Je kunt zelf kiezen welke editie het best bij jou past. Hoe je dat instelt? Klik op de link.

Nieuwsmail
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda

Meest gelezen