Overslaan en naar de inhoud gaan

Fors minder Duitsers aan de grens, behalve in Limburg

Geplaatst opmaandag 13 april 2020 - 20:43

In vergelijking met vorig jaar zijn er deze paasdagen ongeveer negentig procent minder Duitsers de grens met Nederland gepasseerd. De tien procent die toch kwam stak met name in Limburg de landsgrenzen over.

Dat constateert de Koninklijke Marechaussee maandag.

Helft reed door
De marechaussee zette vanaf vrijdag langs de oostgrens van het land extra mensen in om extra toezicht te houden op het grensverkeer. Duitse bezoekers werden aan de grens ontmoedigd om Nederland binnen te rijden en geadviseerd om terug naar huis te gaan. Volgens een woordvoerder van de marechaussee gaf ongeveer de helft van de aangesproken Duitsers gehoor aan die oproep, vooral bij de vele kleine grensovergangen.

Zielig verhaal
De marechaussee is, zegt de woordvoerder, tevreden dat het aan de grens met Duitsland niet zo druk werd als verwacht. "Maar jammer en frustrerend is dat toch nog heel wat mensen doorreden. Sommigen zelfs met een zielig verhaal. Er was geen inreisverbod maar je hoopt dat mensen zelf al de keuze maken om thuis te blijven."

De marechaussee blijft de komende dagen alert op het grensverkeer met Duitsland.

Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV
Stuur je filmpje via Whatsapp naar 06 44 76 71 57

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen