Overslaan en naar de inhoud gaan

Fors meer testcapaciteit bij Limburgse GGD'en

Geplaatst opwoensdag 7 oktober 2020 - 14:16

De corona-testcapaciteit bij de Limburgse GGD'en wordt fors uitgebreid. Volgende week kunnen er in totaal zo'n 3150 tests per dag worden afgenomen.

Door extra laboratoriumcapaciteit en extra personeel in te zetten is niet alleen het aantal tests dat kan worden afgenomen gegroeid, maar daalt ook de wachttijd.

Uitbreiding
Op de drie teststraten van de GGD Zuid-Limburg ligt de totale capaciteit nu op 1750 mensen per dag. Voor het weekend konden er in Urmond, Landgraaf en Maastricht dagelijks nog maar 1150 mensen terecht. In Noord-Limburg gaat de uitbreiding geleidelijker, daar hopen ze volgende week 1400 tests per dag te kunnen doen. Vorige week waren dat er nog 800.

Teststraten
In Noord-Limburg is nog altijd maar één teststraat te vinden, in Venlo. Er wordt gesproken over een tweede locatie, mogelijk in de regio Midden-Limburg. De GGD Limburg Noord bekijkt of het nodig is om de openingstijden van de teststraat in Venlo te verruimen om iedereen te kunnen ontvangen.

Lees ook: Voorlopig geen coronateststraat in regio Weert

Wachten op sneltests
Voorlopig zijn er in Limburg nog geen sneltests beschikbaar. De GGD Zuid-Limburg verwacht die over een paar weken, de Noord-Limburgse GGD kan daar nog geen mededeling over doen.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

De eerste aflevering van Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden is zaterdag 28 november om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen