Overslaan en naar de inhoud gaan

Fors meer passagiers MAA in eerste kwartaal

Geplaatst opmaandag 29 juni 2020 - 7:56

Het aantal passagiers dat de eerste drie maanden van dit jaar gebruikmaakte van Maastricht Aachen Airport, lag bijna twee keer zo hoog als begin 2019.

MAA is de enige luchthaven in Nederland die in die periode een stijging liet zien, blijkt uit de Kwartaalmonitor Luchtvaart van het CBS.

Meer mensen, minder vracht
In totaal vlogen er in januari, februari en maart 36.700 mensen van een naar het vliegveld in Beek. In 2019 waren dat nog 19.500. Reden voor de stijging van 89 procent zijn twee nieuwe bestemmingen. In tegenstelling tot het passagiersvervoer lieten de vrachtvluchten in die periode wel een daling zien. Op MAA werd begin dit jaar 27.100 ton vracht vervoerd, tegen 34.000 ton in 2019.

Ontwikkeling passagiers MAA eerste kwartaal 2020
Afbeelding: CBS

Coronacrisis
Maastricht Aachen Airport leek dit jaar op een recordaantal passagiers af te stevenen door vakantievlieger Corendon, dat 16 bestemmingen zou aandoen. De coronacrisis gooide echter roet in het eten. Na maart stortte het aantal passagiersvluchten in, net als op alle andere luchthavens. Na verloop van tijd steeg wel weer het aantal vrachtvluchten.

Corendon en Ryanair beginnen deze week weer met vliegen vanaf de Limburgse luchthaven.

Het OLS gaat door! Download de gratis app en schiet 5 juli mee met je eigen team.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen