Overslaan en naar de inhoud gaan

Fors meer passagiers MAA in eerste kwartaal

Geplaatst opmaandag 29 juni 2020 - 7:56

Het aantal passagiers dat de eerste drie maanden van dit jaar gebruikmaakte van Maastricht Aachen Airport, lag bijna twee keer zo hoog als begin 2019.

MAA is de enige luchthaven in Nederland die in die periode een stijging liet zien, blijkt uit de Kwartaalmonitor Luchtvaart van het CBS.

Meer mensen, minder vracht
In totaal vlogen er in januari, februari en maart 36.700 mensen van een naar het vliegveld in Beek. In 2019 waren dat nog 19.500. Reden voor de stijging van 89 procent zijn twee nieuwe bestemmingen. In tegenstelling tot het passagiersvervoer lieten de vrachtvluchten in die periode wel een daling zien. Op MAA werd begin dit jaar 27.100 ton vracht vervoerd, tegen 34.000 ton in 2019.

Ontwikkeling passagiers MAA eerste kwartaal 2020
Afbeelding: CBS

Coronacrisis
Maastricht Aachen Airport leek dit jaar op een recordaantal passagiers af te stevenen door vakantievlieger Corendon, dat 16 bestemmingen zou aandoen. De coronacrisis gooide echter roet in het eten. Na maart stortte het aantal passagiersvluchten in, net als op alle andere luchthavens. Na verloop van tijd steeg wel weer het aantal vrachtvluchten.

Corendon en Ryanair beginnen deze week weer met vliegen vanaf de Limburgse luchthaven.

Het OLS gaat door! Download de gratis app en schiet 5 juli mee met je eigen team.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Amstel Gold Race Weekend bij L1

Zaterdag 17 april en zondag 18 april is het genieten geblazen voor alle wielerliefhebbers.

De Amstel Gold Race gaat door! En het gaat een heel bijzondere editie worden. Zonder publiek. Reden genoeg om je thuis voor de buis een weekend lang te verwennen vol prachtige beelden rond de wielerklassieker!

Bekijk hier de complete programmagids
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het populaire dagelijkse L1-programma "Limburg in Beweging" is er van maandag tot en met vrijdag om 10:00 op L1 TV. De serie is erop gericht om te voorkomen dat de conditie van Limburgers sterk achteruit gaat nu ze vanwege de coronacrisis veel binnen moeten zitten. De oefeningen zijn zowel geschikt voor ouderen als ‘oudere jongeren’.

Alles over Limburg in Beweging

Meest gelezen