Overslaan en naar de inhoud gaan

Fors meer passagiers MAA in eerste kwartaal

Geplaatst opmaandag 29 juni 2020 - 7:56

Het aantal passagiers dat de eerste drie maanden van dit jaar gebruikmaakte van Maastricht Aachen Airport, lag bijna twee keer zo hoog als begin 2019.

MAA is de enige luchthaven in Nederland die in die periode een stijging liet zien, blijkt uit de Kwartaalmonitor Luchtvaart van het CBS.

Meer mensen, minder vracht
In totaal vlogen er in januari, februari en maart 36.700 mensen van een naar het vliegveld in Beek. In 2019 waren dat nog 19.500. Reden voor de stijging van 89 procent zijn twee nieuwe bestemmingen. In tegenstelling tot het passagiersvervoer lieten de vrachtvluchten in die periode wel een daling zien. Op MAA werd begin dit jaar 27.100 ton vracht vervoerd, tegen 34.000 ton in 2019.

Ontwikkeling passagiers MAA eerste kwartaal 2020
Afbeelding: CBS

Coronacrisis
Maastricht Aachen Airport leek dit jaar op een recordaantal passagiers af te stevenen door vakantievlieger Corendon, dat 16 bestemmingen zou aandoen. De coronacrisis gooide echter roet in het eten. Na maart stortte het aantal passagiersvluchten in, net als op alle andere luchthavens. Na verloop van tijd steeg wel weer het aantal vrachtvluchten.

Corendon en Ryanair beginnen deze week weer met vliegen vanaf de Limburgse luchthaven.

Het OLS gaat door! Download de gratis app en schiet 5 juli mee met je eigen team.

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen