Overslaan en naar de inhoud gaan

Fors meer klachten over geluidsoverlast Awacs

Geplaatst opmaandag 18 januari 2016 - 6:21

Het aantal klachten over Awacsvluchten vanaf Navo-basis Geilenkirchen is afgelopen jaar fors gestegen.

Voorlopige cijfers wijzen uit dat er 10.257 meldingen binnenkwamen in de eerste negen maanden van afgelopen jaar bij de Stichting Klachtentelefoon Luchtverkeer Zuid-Limburg.

Meer vluchten
Dat is ruim dubbel zoveel als in dezelfde periode van 2014. Daarbij moet worden aangetekend dat ook het aantal vluchten bijna is verdubbeld: van 748 in de eerste drie kwartalen van 2014 naar 1408 in dezelfde periode van vorig jaar.
In 2014 was de landingsbaan een deel van het jaar dicht vanwege een renovatie.

Toch is dat niet de enige oorzaak van de stijging: in 2013 waren er meer vluchten, maar minder klachten. Meer hierover maandag in het Limburgs Dagblad/Dagblad de Limburger, editie Parkstad

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

NAVO beperkt aantal Awacs-vluchten
Ineens weer meer klachten over Awacs
Awacs Geilenkirchen
CDA in Kamer: Stop getreuzel leefbaarheidsfonds Awacs
Startbaan NAVO-basis Geilenkirchen
Baan NAVO-basis heropend, rust Schinveld voorbij
Overzicht
Uitgelicht
Wie o wie wordt het Vastelaovesgezicht 2022?

Uit de honderden inzendingen zijn 8 finalisten voor het Vastelaovesgezicht bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen