Overslaan en naar de inhoud gaan

Fors meer distributiecentra in Limburg

Geplaatst opzondag 27 maart 2016 - 17:36

Het aantal distributiecentra in Limburg is het afgelopen jaar fors gestegen.

Vooral Noord-Limburg is populair bij grote internationale bedrijven als doorvoerlocatie naar Europa. Volgens deskundigen is de groei nog lang niet ten einde.

Heerlen
Het Amerikaanse bedrijf Acist opende onlangs haar gloednieuw distributiecentrum in Heerlen. Hier vandaan worden onderdelen van medische apparatuur verstuurd naar klanten in Europa, het Midden-Oosten en Afrika. Vooral de ligging van Limburg speelde bij de keuze een grote rol, aangezien verschillende luchthavens in de buurt liggen.

Honderd voetbalvelden
In heel Limburg hebben distributeurs volop uitgebreid of zijn daarmee bezig. In totaal wordt er ruim 500.000 vierkante meter bijgebouwd. Dat zijn dus 100 voetbalvelden. Die komen bovenop het bestaande aanbod van bijna 1,5 miljoen vierkante meter. En de rek is er nog niet uit, zo is de verwachting. Vooral in Venlo zal het aantal vierkante meters nog flink toenemen.

Op dit moment werken er al 66.000 mensen in de logistiek in Limburg. De nieuwe distributiecentra zijn goed voor ruim 3000 nieuwe banen.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Distributiecentrum met 750 banen naar Venlo
Leeyen Vastgoed BV bouwt mega-hal in Sittard-Geleen
Groei van medische bedrijvigheid in Heerlen
Trade Port Noord Venlo
Nieuw distributiecentrum DSV Logistics in Venlo
Overzicht
L1 Hittegolf
Uitgelicht
Win een coole airco bij de L1 Hittegolf op L1 Radio!

Boh, wat is het warm he. Maar goed dat je L1 Radio hebt op staan. Van donderdag t/m woensdag kun je op werkdagen genieten van de L1 Hittegolf!

Heerlijke zomerhits, tips én je maakt ook nog eens kans op een gratis airco. De L1 Hittegolf is iedere werkdag van 06:00 - 19:00 op L1 Radio.

Maak hier kans op de coole airco
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen