Overslaan en naar de inhoud gaan

Fors meer distributiecentra in Limburg

Geplaatst opzondag 27 maart 2016 - 17:36

Het aantal distributiecentra in Limburg is het afgelopen jaar fors gestegen.

Vooral Noord-Limburg is populair bij grote internationale bedrijven als doorvoerlocatie naar Europa. Volgens deskundigen is de groei nog lang niet ten einde.

Heerlen
Het Amerikaanse bedrijf Acist opende onlangs haar gloednieuw distributiecentrum in Heerlen. Hier vandaan worden onderdelen van medische apparatuur verstuurd naar klanten in Europa, het Midden-Oosten en Afrika. Vooral de ligging van Limburg speelde bij de keuze een grote rol, aangezien verschillende luchthavens in de buurt liggen.

Honderd voetbalvelden
In heel Limburg hebben distributeurs volop uitgebreid of zijn daarmee bezig. In totaal wordt er ruim 500.000 vierkante meter bijgebouwd. Dat zijn dus 100 voetbalvelden. Die komen bovenop het bestaande aanbod van bijna 1,5 miljoen vierkante meter. En de rek is er nog niet uit, zo is de verwachting. Vooral in Venlo zal het aantal vierkante meters nog flink toenemen.

Op dit moment werken er al 66.000 mensen in de logistiek in Limburg. De nieuwe distributiecentra zijn goed voor ruim 3000 nieuwe banen.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Distributiecentrum met 750 banen naar Venlo
Leeyen Vastgoed BV bouwt mega-hal in Sittard-Geleen
Groei van medische bedrijvigheid in Heerlen
Trade Port Noord Venlo
Nieuw distributiecentrum DSV Logistics in Venlo
Overzicht
Mediaraad
Uitgelicht
Vijf vacatures Mediaraad L1

Ben jij gek op nieuws en cultuur? Liefde voor Limburg? Meld je dan aan voor onze mediaraad. Praat mee over wat L1 doet online, op radio en op tv.

De mediaraad van L1 zoekt nieuwe leden voor de volgende vijf stromingen: gehandicapten, jongeren, sport, vrouwenorganisaties, welzijn en zorg.

Meer info over de Mediaraad
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen