Overslaan en naar de inhoud gaan

Fors meer boetes voor opgevoerde scooters

Geplaatst opvrijdag 18 september 2020 - 7:35

De politie heeft vorig jaar fors meer Limburgers met een opgevoerde brom- of snorfiets beboet. In totaal werden in onze provincie 391 'opvoerboetes' uitgedeeld. Dat is bijna een verdubbeling. In 2018 waren dat er namelijk 196.

Dat blijkt uit een analyse van LocalFocus op basis van cijfers van het Centraal Justitieel Incassobureau (CJIB).

Duizenden euro's
In Maastricht werden vorig jaar de meeste opvoerboetes uitgedeeld: 247. Het ging om 224 opgevoerde snorfietsen en 23 opgevoerde bromfietsen. In totaal werd in de provinciehoofdstad 27.918 euro aan opvoerboetes geïnd. Niet in alle Limburgse gemeenten bleek sprake van een stijging. In Roermond werden vorig jaar minder boetes uitgedeeld. In 2019 werden drie opgevoerde snor- of bromfietsers op de bon geslingerd. In 2018 waren dat er nog 50.

Landelijk gezien zijn vorig jaar in totaal zo'n 10.300 'opvoerboetes' uitgedeeld. In 2018 waren dat er 8.600. Dat is een toename van twintig procent. Een boete voor een opgevoerde brom- of snorfiets bedraagt 65 euro.

Tour de L1mbourg iedere dag om 18:30 live vanuit een andere Limburgse gemeente. Bekijk hier alle locaties.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten
Advertentie
Rousseau geeft Kerstchocolade weg aan bedrijven en verenigingen
Rousseau geeft Kerstchocolade weg aan bedrijven en verenigingen

Meest gelezen