Overslaan en naar de inhoud gaan

Formule 1 overweegt zomerstop in augustus te benutten

Geplaatst opzaterdag 14 maart 2020 - 12:08

De zomerstop in de Formule 1 in augustus komt mogelijk te vervallen. De directie van de koningsklasse in de autosport overweegt in die maand een aantal races te plannen om er toch nog een volwaardig seizoen van te maken.

Daarbij wordt ook gedacht aan drie weekeinden op rij met een Grand Prix, een zogenoemde triple header, met per weekeinde slechts twee racedagen in plaats van drie.

17 races
"Ik ben redelijk optimistisch dat we dit jaar zeker 17 of 18 races kunnen houden, misschien nog wel meer", zei sportief directeur Ross Brawn van de F1 in een interview met Sky Sports. "Door de pauze in augustus in te trekken, komen er diverse weekeinden vrij waarin we een race kunnen afwerken. Ik denk dat we nog best wel een aardige wedstrijdkalender kunnen samenstellen."

Geschrapt
Door het rondwarende coronavirus zijn de eerste vier races, in Australië, Bahrein, Vietnam en China, al geschrapt. Het is nog onduidelijk of de Grand Prix van Nederland, op 3 mei in Zandvoort, nu als openingsrace wel doorgaat. Jan Lammers, sportdirecteur van deze GP, liet vrijdag weten dat hij rekening houdt met een omzetting van het evenement.

Brawn benadrukte dat alles afhangt van het tijdstip waarop het seizoen in de Formule 1 daadwerkelijk van start gaat. Mogelijk is de openingsrace pas op 24 mei in Monaco, of anders zelfs nog op 7 juni in Azerbeidzjan.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl

Meest gelezen