Overslaan en naar de inhoud gaan

Formidabel debuut voor 'bidonkeeper' Flekken

Geplaatst opzaterdag 18 mei 2019 - 20:03

Voor Mark Flekken (25) was de laatste speelronde van de Duitse 1. Bundesliga er een om niet meer te vergeten. Hij maakte zijn debuut namens SC Freiburg, won die wedstrijd met 5-1 én keepte voor het eerst een wedstrijd op het hoogste niveau.

De Kerkradenaar is normaliter reservekeeper bij de Duitse formatie. Omdat de club sinds de vorige speelronde zeker is van lijfsbehoud, gunde de trainer Flekken deze zaterdag zijn debuut.

Lees ook: Bizar: Limburgse goalie flatert door drinken uit bidon

Doelpuntenfestijn
Het werd een debuut om niet gauw te vergeten. Daar waar Freiburg dit seizoen niet altijd even makkelijk tot scoren kwam, was het zaterdag een doelpuntenfestijn. Na een uur voetballen was tegenstander 1. FC Nürnberg al op een 5-0 achterstand gezet. Helaas voor Flekken moest hij ook één keer vissen.

Bijzondere loopbaan
En zo is er in korte tijd veel veranderd voor de goalie, die tot medio 2009 in de jeugd van Roda JC speelde. Ruim een jaar geleden werd er veelvuldig de spot met hem gedreven, omdat hij namens MSV Duisburg een doelpunt incasseerde terwijl hij stond te drinken. Flekken had niet in de gaten dat het spel was voortgezet. Het leverde hem de bijnaam 'bidonkeeper' op. Later verdiende hij alsnog een transfer naar de Bundesliga, naar Freiburg.

De keeper speelde sinds de start van zijn professionele carrière alleen maar voor Duitse clubs. In totaal keepte hij 92 wedstrijden, maar tot zaterdag stond hij dus nooit tussen de palen op het hoogste niveau.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

De eerste aflevering van Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden is zaterdag 28 november om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen