Overslaan en naar de inhoud gaan

Formidabel debuut voor 'bidonkeeper' Flekken

Geplaatst opzaterdag 18 mei 2019 - 20:03

Voor Mark Flekken (25) was de laatste speelronde van de Duitse 1. Bundesliga er een om niet meer te vergeten. Hij maakte zijn debuut namens SC Freiburg, won die wedstrijd met 5-1 én keepte voor het eerst een wedstrijd op het hoogste niveau.

De Kerkradenaar is normaliter reservekeeper bij de Duitse formatie. Omdat de club sinds de vorige speelronde zeker is van lijfsbehoud, gunde de trainer Flekken deze zaterdag zijn debuut.

Lees ook: Bizar: Limburgse goalie flatert door drinken uit bidon

Doelpuntenfestijn
Het werd een debuut om niet gauw te vergeten. Daar waar Freiburg dit seizoen niet altijd even makkelijk tot scoren kwam, was het zaterdag een doelpuntenfestijn. Na een uur voetballen was tegenstander 1. FC Nürnberg al op een 5-0 achterstand gezet. Helaas voor Flekken moest hij ook één keer vissen.

Bijzondere loopbaan
En zo is er in korte tijd veel veranderd voor de goalie, die tot medio 2009 in de jeugd van Roda JC speelde. Ruim een jaar geleden werd er veelvuldig de spot met hem gedreven, omdat hij namens MSV Duisburg een doelpunt incasseerde terwijl hij stond te drinken. Flekken had niet in de gaten dat het spel was voortgezet. Het leverde hem de bijnaam 'bidonkeeper' op. Later verdiende hij alsnog een transfer naar de Bundesliga, naar Freiburg.

De keeper speelde sinds de start van zijn professionele carrière alleen maar voor Duitse clubs. In totaal keepte hij 92 wedstrijden, maar tot zaterdag stond hij dus nooit tussen de palen op het hoogste niveau.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Uitgelicht
Wie wordt het nieuwe Vastelaovesgezicht 2020?

Na een spannende loting zijn er 8 finalisten die strijden om de mooiste titel van de vastelaovend: het Vastelaovesgezicht 2020!

Met een toneel waar de FIFA jaloers op zou zijn, was er een loting van Champions League-niveau. Daarbij werden uit de honderden inzendingen de 8 mooiste Vastelaovesgezichten bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen