Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Formidabel debuut voor 'bidonkeeper' Flekken

Geplaatst opzaterdag 18 mei 2019 - 20:03

Voor Mark Flekken (25) was de laatste speelronde van de Duitse 1. Bundesliga er een om niet meer te vergeten. Hij maakte zijn debuut namens SC Freiburg, won die wedstrijd met 5-1 én keepte voor het eerst een wedstrijd op het hoogste niveau.

De Kerkradenaar is normaliter reservekeeper bij de Duitse formatie. Omdat de club sinds de vorige speelronde zeker is van lijfsbehoud, gunde de trainer Flekken deze zaterdag zijn debuut.

Lees ook: Bizar: Limburgse goalie flatert door drinken uit bidon

Doelpuntenfestijn
Het werd een debuut om niet gauw te vergeten. Daar waar Freiburg dit seizoen niet altijd even makkelijk tot scoren kwam, was het zaterdag een doelpuntenfestijn. Na een uur voetballen was tegenstander 1. FC Nürnberg al op een 5-0 achterstand gezet. Helaas voor Flekken moest hij ook één keer vissen.

Bijzondere loopbaan
En zo is er in korte tijd veel veranderd voor de goalie, die tot medio 2009 in de jeugd van Roda JC speelde. Ruim een jaar geleden werd er veelvuldig de spot met hem gedreven, omdat hij namens MSV Duisburg een doelpunt incasseerde terwijl hij stond te drinken. Flekken had niet in de gaten dat het spel was voortgezet. Het leverde hem de bijnaam 'bidonkeeper' op. Later verdiende hij alsnog een transfer naar de Bundesliga, naar Freiburg.

De keeper speelde sinds de start van zijn professionele carrière alleen maar voor Duitse clubs. In totaal keepte hij 92 wedstrijden, maar tot zaterdag stond hij dus nooit tussen de palen op het hoogste niveau.

Advertentie
Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Advertentie
Overzicht
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1
Uitgelicht
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1

Het wordt weer een mooie wielerzomer op L1.

Van vrijdag 5 juli tot en met zondag 28 juli is er weer dagelijks Tour de L1mbourg, de reizende wieler-talkshow van L1. Iedere dag om 18:30 live en wordt om 20:30 en 22:30 herhaald. Je bent van harte welkom de uitzendingen bij te wonen.

Bekijk hier alle locaties
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Avondnieuws in je mailbox

1Limburg biedt naast de ochtend- en middageditie nu ook een nieuwsmail voor de avond aan. Je ontvangt vijf actuele berichten, waaronder een samenvatting van de Limburg Centraal-uitzending. De avondeditie wordt om 20.00 uur verstuurd. De ochtendeditie om 8.00 uur en de middageditie rond 12.00 uur. Je kunt zelf kiezen welke editie het best bij jou past. Hoe je dat instelt? Klik op de link.

Nieuwsmail
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda

Meest gelezen