Overslaan en naar de inhoud gaan

Foodtruckfestival Weert uitgesteld vanwege 'storm'

Geplaatst opvrijdag 7 juni 2019 - 18:27

Foodtruckfestival Foodstock in Weert gaat vrijdag niet door, vanwege de onheilspellende weersverwachting.

Pas zaterdagmiddag om 14:00 uur gaat het terrein open, meldt de organisatie op Facebook.

Noodweer
De organisatie kan bij noodweer de veiligheid van haar bezoekers niet garanderen. Het besluit is genomen in overleg met de gemeente Weert.

Oranje ingetrokken
De door het KNMI ingestelde weerswaarschuwing Code Oranje werd voor Limburg even na 18:00 uur ook weer ingetrokken. Het weerinstituut ging er van uit dat buien die vanuit het zuiden op kwamen zetten, zich zouden ontwikkelen tot onweersbuien. Dat viel echter behoorlijk mee.

Hulpdiensten
Het aantal meldingen dat bij de brandweer viel dan ook mee. Tot 18:30 hoefde de brandweer alleen in Heerlen, Lottum en Horn in actie te komen. In die laatste plaats was een ontwortelde boom op de Bergerweg gevallen.

Pinkpop
Vanwege het verwachte noodweer besloot Pinkpop de poorten van de festivalcampings een uur later te openen, en vroeg het bezoekers om hun vertrek nog even uit te stellen.

Lees ook: Pinkpop waarschuwt voor noodweer

Mijn Limburgs Hart zamelt geld in voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg. Steun de actie.

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen