Overslaan en naar de inhoud gaan

Foodtruck gaat Hollandse lekkernij verkopen in Oman

Geplaatst opmaandag 8 april 2019 - 18:09

Een foodtruck uit Sittard waar je stroopwafels kunt bestellen, gaat deze maand de Hollandse lekkernij in Oman verkopen.

De Sittardse eigenares Marga Cremers kreeg de opdracht van de Nederlandse ambassade in Oman.

Koningsdagfeest
"We zijn ooit begonnen op Fair Culinair, een klein foodtruckfestival in Puth en over zo'n twee weken moeten onze ingrediƫnten koel verscheept worden naar Oman", zegt Cremers in gesprek met L1. Volgens de Sittardse heeft een Nederlandse vrouw die al dertig jaar in Oman woont de Nederlandse ambassade getipt over de stroopwafels die zij verkopen. De ambassade in Oman organiseert een soort van Koningsdagfeest in een vijfsterrenhotel dat geheel gesponsord wordt door lokale bedrijven. "En de organisatie wil dat de gasten van een typisch Hollandse lekkernij kunnen genieten."

Voorbereiding
25 april barst het feest los in Oman, waar naar verwachting menige stroopwafel gegeten zal worden. Om de voorbreidingen ter plekke te treffen, vertrekt de
Sittardse met haar partner twee dagen eerder. "De Nederlandse ambassade verzorgt het transport van de ingrediƫnten naar Oman. We zorgen zelf voor het vervoer van de apparatuur. Deze gaan goed ingepakt mee in aparte koffers."

Het stroopwafel-duo gaat na de werkdagen ook nog even genieten. "We gaan de woestijnen een beetje verkennen. De natuur schijnt er prachtig te zijn. Daar trekken we drie dragen extra voor uit", sluit Cremers af.

NIEUW: Kwizzele! Test je Limburgse kennis. Maandag t/m donderdag 17:00, 18:00 & 22:00 op L1 TV

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen