Overslaan en naar de inhoud gaan

Foodtruck gaat Hollandse lekkernij verkopen in Oman

Geplaatst opmaandag 8 april 2019 - 18:09

Een foodtruck uit Sittard waar je stroopwafels kunt bestellen, gaat deze maand de Hollandse lekkernij in Oman verkopen.

De Sittardse eigenares Marga Cremers kreeg de opdracht van de Nederlandse ambassade in Oman.

Koningsdagfeest
"We zijn ooit begonnen op Fair Culinair, een klein foodtruckfestival in Puth en over zo'n twee weken moeten onze ingrediƫnten koel verscheept worden naar Oman", zegt Cremers in gesprek met L1. Volgens de Sittardse heeft een Nederlandse vrouw die al dertig jaar in Oman woont de Nederlandse ambassade getipt over de stroopwafels die zij verkopen. De ambassade in Oman organiseert een soort van Koningsdagfeest in een vijfsterrenhotel dat geheel gesponsord wordt door lokale bedrijven. "En de organisatie wil dat de gasten van een typisch Hollandse lekkernij kunnen genieten."

Voorbereiding
25 april barst het feest los in Oman, waar naar verwachting menige stroopwafel gegeten zal worden. Om de voorbreidingen ter plekke te treffen, vertrekt de
Sittardse met haar partner twee dagen eerder. "De Nederlandse ambassade verzorgt het transport van de ingrediƫnten naar Oman. We zorgen zelf voor het vervoer van de apparatuur. Deze gaan goed ingepakt mee in aparte koffers."

Het stroopwafel-duo gaat na de werkdagen ook nog even genieten. "We gaan de woestijnen een beetje verkennen. De natuur schijnt er prachtig te zijn. Daar trekken we drie dragen extra voor uit", sluit Cremers af.

NIEUW: Kwizzele! Test je Limburgse kennis. Maandag t/m donderdag 17:00, 18:00 & 22:00 op L1 TV

Deel dit bericht via
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Luister op Hemelvaartsdag naar de Limburgse 100!

Voor de zesentwintigste keer wordt de Limburgse 100, de lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden, uitgezonden op Hemelvaartsdag. Het Limburgse publiek heeft ook dit jaar weer hun stem online uit kunnen brengen. Luister mee op 26 mei 2022, vanaf 08:00 uur op L1 Radio!

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen