Klaslokaal klas staking ziekte lerarentekort school basisschool

Lerarenopleiding ondanks coronacrisis toch in trek

De opleiding tot leraar in het basisonderwijs is een stuk populairder. Scholenkoepel Fontys meldt woensdag dat het aantal leerlingen dat dit schooljaar in Limburg en Brabant is begonnen aan de Pabo, met 34 procent is gestegen.

gemeentehuis venlo (27 feb 2020)
Geen grote introductieweek voor studenten in Venlo

De organisatie van de introductieweek voor studenten in Venlo heeft besloten geen grote introductieweek in de binnenstad te organiseren.

Zuyd Hogeschool
Coronavirus heeft geen effect op aanmeldingen hbo en mbo

Het coronavirus lijkt geen negatief effect te hebben op het aantal aanmeldingen voor het middelbaar en hoger beroepsonderwijs in Limburg.

studenten online afgestudeerd (20 mrt 2020)
Tot zeker 1 juni online-onderwijs bij hogescholen

Zuyd Hogeschool en Fontys gaan tot in ieder geval 1 juni door met het geven van online onderwijs aan hun studenten.

zitski
Video: Studenten pedagogiek in zitski de piste af

Studenten pedagogiek van Fontys Sittard konden donderdag zelf ervaren hoe het is om in een zitski de piste af te gaan.

Fontys Venlo
Venlonaar jongste 'hogeschoolprofessor' van het land

Vincent Pijnenburg werd woensdag benoemd tot lector grensoverschrijdend zakendoen aan de Fontys Hogeschool. De 29-jarige Venlonaar is nu de jongste 'hogeschoolprofessor' van Nederland.

Brightlands in trek bij hogescholen: weer verhuizing studenten

In navolging van Zuyd Hogeschool Heerlen verplaatst ook Fontys Hogeschool in Venlo haar studenten naar een Brightlands Campus.

Geen omkijken naar slimme plantenbak

Studenten van de Fontys Hogeschool in Venlo hebben een slimme plantenbak ontwikkeld. Een reservoir in de bak geeft de planten zelf water. Met een app op je telefoon kun je de planten in de gaten houden.

Minder geld voor Fontys Hogescholen

Fontys Hogescholen -met vestigingen in Maastricht, Sittard en Venlo- krijgt volgend jaar 2,4 miljoen minder van minister Jet Bussemaker van Onderwijs.

'Zeker 270 onbevoegde docenten voor de klas'

In Limburg en Zuid-Oost Brabant staan zo'n 270 docenten voor de klas, zonder dat ze daarvoor bevoegd zijn.

Overzicht
Uitgelicht
Win €5.000,- advertentietegoed bij L1/1Limburg

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (27-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 5.000 euro aan gratis advertentietegoed te winnen!
Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1.nl of 1Limburg (website/app).

Maak kans op €5.000,- advertentietegoed
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Kim is het Vastelaovesgezicht 2021!
Uitgelicht
Kim is het Vastelaovesgezicht 2021!

Het was een memorabele week vol spanning en prachtige vastelaovesgezichten. Met één grote winnares: Kim Vaessen uit Sittard.

Een heel bijzonder jaar dat voor altijd herinnerd zal worden. We houden continu rekening met corona. Zowel nu als tijdens de vastelaovend zelf. Er zullen geen grote publieksevenementen zijn dit jaar, maar voor de vastelaovesliefhebber is er genoeg te beleven bij L11 Alaaf. En daar past absoluut een Vastelaovesgezicht bij.

Klein, intiem, soms spontaan en heel veel mooie herinneringen ophalen... Veer laote dich neet in de steek.

Bekijk hier meer over het Vastelaovesgezicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app