Overslaan en naar de inhoud gaan

Fokprogramma voor Mergelland Hoen blijkt groot succes

Geplaatst opdinsdag 24 oktober 2017 - 21:43

Wegens groot succes houdt de stichting die zich inzet voor het Mergelland Hoen ermee op.

De club werd vijf jaar geleden opgericht omdat het bijzondere kippenras met uitsterven werd bedreigd.

Fokken
Er werd een fokprogramma opgezet om de toekomst van het Mergelland Hoen veilig te stellen. Dat is gelukt, en sneller dan gedacht. Daarom wordt de organisatie nu opgeheven.

"Alle doelstellingen die we bij de oprichting in gedachten hadden, zijn behaald", zegt voorzitter Ton Wanders. "Niet in 2022, zoals we vijf jaar geleden inschatten, maar vijf jaar eerder."

Foto: Jean-Pierre Geusens

Kuikentjes
Op dit moment scharrelen er zo'n 1500 Mergelland Hoenen rond. "Er vanuit gaande dat er de komende tijd ook heel wat kuikentjes geboren worden, zal dat aantal de komende tijd alleen maar groeien", aldus Wanders.

Het is wel de bedoeling dat het fokprogramma verder gaat. Limburgse hoenderhouders gaan zich daar nu voor inzetten.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen