Overslaan en naar de inhoud gaan

Fokprogramma voor Mergelland Hoen blijkt groot succes

Geplaatst opdinsdag 24 oktober 2017 - 21:43

Wegens groot succes houdt de stichting die zich inzet voor het Mergelland Hoen ermee op.

De club werd vijf jaar geleden opgericht omdat het bijzondere kippenras met uitsterven werd bedreigd.

Fokken
Er werd een fokprogramma opgezet om de toekomst van het Mergelland Hoen veilig te stellen. Dat is gelukt, en sneller dan gedacht. Daarom wordt de organisatie nu opgeheven.

"Alle doelstellingen die we bij de oprichting in gedachten hadden, zijn behaald", zegt voorzitter Ton Wanders. "Niet in 2022, zoals we vijf jaar geleden inschatten, maar vijf jaar eerder."

Foto: Jean-Pierre Geusens

Kuikentjes
Op dit moment scharrelen er zo'n 1500 Mergelland Hoenen rond. "Er vanuit gaande dat er de komende tijd ook heel wat kuikentjes geboren worden, zal dat aantal de komende tijd alleen maar groeien", aldus Wanders.

Het is wel de bedoeling dat het fokprogramma verder gaat. Limburgse hoenderhouders gaan zich daar nu voor inzetten.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen