Overslaan en naar de inhoud gaan

FNV sluit nieuwe acties zorgsector niet uit

Geplaatst opwoensdag 20 november 2019 - 16:11

Het personeel in de zorg is klaar voor extra acties als dat nodig is.

Vakbondsbestuurder Wilma Peters hoopt dat er snel een betere cao voor de zorg komt. Dan zijn verdere acties niet nodig. Maar als de acties niets opleveren, dan staan de medewerkers klaar voor nieuwe acties. "Daar hebben ze volmondig ja op gezegd."

Werkdruk
De medewerkers in de zorg voeren acties voor een hoger loon en minder werkdruk. In Limburg was de actiebereidheid volgens Peters groot. "Heel veel afdelingen hebben vandaag zondagdiensten gedraaid. In Venlo bij het VieCuri deden bijvoorbeeld alle afdelingen mee aan de acties. Bij Zuyderland in Heerlen en Sittard deed 90 procent van de medewerkers mee."

Lees ook: Ziekenhuizen staken: 'Geen tijd voor patiëntenzorg'

Extra moeilijk
Dat de medewerkers in de zorg actievoeren, is volgens de vakbond opmerkelijk. "De mensen hebben allemaal hart voor de zorg en voor de patiënten. Daarom is het extra moeilijk voor ziekenhuismedewerkers om in actie te komen." Volgens de bonden riepen de medewerkers zelf op tot acties omdat de cao-onderhandelingen nog steeds niets hebben opgeleverd. "Nu komen ze voor zichzelf op."

Ludieke acties
Op ludieke wijze probeerde het personeel van het ziekenhuis aandacht te vragen voor de problemen. Zo werden er toneelstukjes opgevoerd voor bezoekers, actieliederen gezongen, cursussen gegeven en werd er een beddenopmaakrace gehouden. "Het actievoeren is geen doel op zich. Ons doel is een betere cao", zegt Peters.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

De eerste aflevering van Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden is zaterdag 28 november om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen