Overslaan en naar de inhoud gaan

FNV sluit nieuwe acties zorgsector niet uit

Geplaatst opwoensdag 20 november 2019 - 16:11

Het personeel in de zorg is klaar voor extra acties als dat nodig is.

Vakbondsbestuurder Wilma Peters hoopt dat er snel een betere cao voor de zorg komt. Dan zijn verdere acties niet nodig. Maar als de acties niets opleveren, dan staan de medewerkers klaar voor nieuwe acties. "Daar hebben ze volmondig ja op gezegd."

Werkdruk
De medewerkers in de zorg voeren acties voor een hoger loon en minder werkdruk. In Limburg was de actiebereidheid volgens Peters groot. "Heel veel afdelingen hebben vandaag zondagdiensten gedraaid. In Venlo bij het VieCuri deden bijvoorbeeld alle afdelingen mee aan de acties. Bij Zuyderland in Heerlen en Sittard deed 90 procent van de medewerkers mee."

Lees ook: Ziekenhuizen staken: 'Geen tijd voor patiëntenzorg'

Extra moeilijk
Dat de medewerkers in de zorg actievoeren, is volgens de vakbond opmerkelijk. "De mensen hebben allemaal hart voor de zorg en voor de patiënten. Daarom is het extra moeilijk voor ziekenhuismedewerkers om in actie te komen." Volgens de bonden riepen de medewerkers zelf op tot acties omdat de cao-onderhandelingen nog steeds niets hebben opgeleverd. "Nu komen ze voor zichzelf op."

Ludieke acties
Op ludieke wijze probeerde het personeel van het ziekenhuis aandacht te vragen voor de problemen. Zo werden er toneelstukjes opgevoerd voor bezoekers, actieliederen gezongen, cursussen gegeven en werd er een beddenopmaakrace gehouden. "Het actievoeren is geen doel op zich. Ons doel is een betere cao", zegt Peters.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
De allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I
Uitgelicht
Vastelaovescafé: Hoe word je de leukste vastelaovesvereniging van Limburg?

Limburg is een vereniging rijker. VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is nog maar net opgericht, maar loopt over van ambitie. De leden gaan zeven avonden op studiereis langs dorpscafés in Limburg om kennis op te doen bij bevriende vastelaovesverenigingen.

Het is bekend: de allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I! Samen met Vorst Ruud trekt De Raod van L11 door heel Limburg. Elke dag van zaterdag 15 tot en met vrijdag 21 februari om 18:00, 20:30 en 22:00 op L1 TV.

Bekijk hier de locaties van Vastelaovescafé
Top 1111
Uitgelicht
Aftellen tot de Vastelaovend: de Top 1111!

Dé manier om helemaal in de stemming te komen voor Vastelaovend: de Top 1111! We tellen met je af tot aan de Vastelaovend. Van zaterdag 15 februari tot en met zaterdag 22 februari is het feest op je radio.

Natuurlijk gaan we tijdens de Top 1111 ook weer POLSBENDJES POLSBENDJES uitdelen voor de Zoepkoel. Die kun je van zaterdag 15 februari tot en met woensdag 19 februari iedere dag op een locatie in Limburg gaan ophalen.

Meer over de Top 1111
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen