Overslaan en naar de inhoud gaan

FNV sluit nieuwe acties zorgsector niet uit

Geplaatst opwoensdag 20 november 2019 - 16:11

Het personeel in de zorg is klaar voor extra acties als dat nodig is.

Vakbondsbestuurder Wilma Peters hoopt dat er snel een betere cao voor de zorg komt. Dan zijn verdere acties niet nodig. Maar als de acties niets opleveren, dan staan de medewerkers klaar voor nieuwe acties. "Daar hebben ze volmondig ja op gezegd."

Werkdruk
De medewerkers in de zorg voeren acties voor een hoger loon en minder werkdruk. In Limburg was de actiebereidheid volgens Peters groot. "Heel veel afdelingen hebben vandaag zondagdiensten gedraaid. In Venlo bij het VieCuri deden bijvoorbeeld alle afdelingen mee aan de acties. Bij Zuyderland in Heerlen en Sittard deed 90 procent van de medewerkers mee."

Lees ook: Ziekenhuizen staken: 'Geen tijd voor patiëntenzorg'

Extra moeilijk
Dat de medewerkers in de zorg actievoeren, is volgens de vakbond opmerkelijk. "De mensen hebben allemaal hart voor de zorg en voor de patiënten. Daarom is het extra moeilijk voor ziekenhuismedewerkers om in actie te komen." Volgens de bonden riepen de medewerkers zelf op tot acties omdat de cao-onderhandelingen nog steeds niets hebben opgeleverd. "Nu komen ze voor zichzelf op."

Ludieke acties
Op ludieke wijze probeerde het personeel van het ziekenhuis aandacht te vragen voor de problemen. Zo werden er toneelstukjes opgevoerd voor bezoekers, actieliederen gezongen, cursussen gegeven en werd er een beddenopmaakrace gehouden. "Het actievoeren is geen doel op zich. Ons doel is een betere cao", zegt Peters.

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen