Overslaan en naar de inhoud gaan

FNV sleept transportbedrijf Vos voor de rechter

Geplaatst opzaterdag 20 juni 2015 - 10:06

Vakbond FNV heeft transportbedrijf Vos gedagvaard vanwege uitbuiting van Roemeense en Litouwse chauffeurs en concurrentievervalsing.

FNV eist dat alle chauffeurs worden nabetaald en daarnaast een schadevergoeding krijgen.

Buitenlandse constructie
Vos is een groot internationaal transportbedrijf een aantal vestigingen in Nederland, waaronder één in Ittervoort. Volgens de FNV rijden de trucks van het transportbedrijf via een buitenlandse constructie. Daardoor zou Vos haar werknemers tegen het minimumloon van een Oost-Europees land kunnen inhuren, terwijl de chauffeurs in werkelijkheid in ons land rijden. Op die manier wordt de Nederlandse cao omzeild.

FNV zegt een rapport in handen te hebben van de arbeidsinspectie waaruit blijkt dat Vos de Nederlandse cao niet toepast bij de inzet van buitenlandse chauffeurs.

Roemenië
Uit onderzoek van NRC Handelsblad blijkt verder dat op het postadres van Vos in Roemenië helemaal geen transportbedrijf gevestigd is, maar slechts een vervallen bedrijventerrein. Uit contracten die ingezien werden door de krant zou ook blijken dat de Roemeense chauffeurs bij het transportbedrijf slechts circa 220 euro bruto maandloon krijgen. Dat is een vijfde tot een tiende van een Nederlands truckerssalaris. Met een onkostenvergoeding komen ze uit op een nettoloon van circa 1600 tot 1700 euro.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Boete voor misstanden bij twee Limburgse transporteurs
Transportbedrijf Wismans rijdt zonder vergunning rond
Wismans-chauffeurs gedeeltelijk uitbetaald en naar huis
Martin Wismans BV
Transportbedrijf Wismans buit Filipijnse truckers uit
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen