Overslaan en naar de inhoud gaan

FNV kondigt nieuwe staking aan

Geplaatst opmaandag 18 maart 2019 - 17:18

Actievoerders die een beter pensioenakkoord willen leggen op 29 mei opnieuw het werk neer.

Dat meldt de FNV. Het precieze programma en de locaties van de staking zijn nog niet bekend. Maandagmiddag staakten ook al ruim vijfhonderd mensen op het Burgemeester van Grunsvenplein in Heerlen.

Lees ook: Wat is het doel van de pensioenacties? Vier vragen

Landelijke staking
De nieuwe stakingsdag is onderdeel van een landelijke staking. Waarschijnlijk komen actievoerders ook in Limburg weer bij elkaar op die dag.

Aanslag
Na de schietpartij in Utrecht werden maandag verschillende evenementen afgeblazen, maar de staking ging rond het middaguur gewoon door. Werknemers uit sectoren zoals metaal, zorg en onderwijs kwamen in Heerlen bij elkaar om te demonstreren voor een beter pensioenakkoord. Ze willen onder meer dat de AOW-leeftijd op zesenzestig jaar wordt bevroren en pensioenen voor mensen met een onzeker contract zoals zelfstandigen.

NIEUW: Kwizzele! Test je Limburgse kennis. Maandag t/m donderdag 17:00, 18:00 & 22:00 op L1 TV

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV
Uitgelicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV

Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Ingrid van Engelshoven zal vrijdag 23 augustus de 29e editie van theaterfestival Cultura Nova openen. De minister zal het startsein geven voor de openingsvoorstelling, een spectaculaire opvoering van Romeo & Julia door Toneelgroep Maastricht in samenwerking met internationale gezelschappen, La Fabrique Royale/Zéro Degré en Groupe F.

Vrijdag vanaf 21:30 live op L1 TV
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen