Overslaan en naar de inhoud gaan

FNV dreigt met drooglegging brouwerijen tijdens carnaval

Geplaatst opmaandag 3 februari 2020 - 14:37

Vakbond FNV dreigt tijdens de carnaval met acties bij Heineken, waar ook de Limburgse brouwer Brand onder valt.

De vakbond heeft een eindbod voor een nieuwe cao neergelegd bij de biergigant. Als Heineken niet voor maandag 14:00 uur zou reageren, sluit de bond acties tijdens de carnaval niet uit.

Maanden onderhandelen
"We zijn al meer dan vier maanden met deze cao bezig", zegt Jet Grimbergen, bestuurder FNV Industrie, in een persbericht. "Wij willen koopkrachtverbetering voor de medewerkers, dat betekent vier procent meer loon." Behalve meer salaris willen de medewerkers ook een speciale regeling voor zware beroepen.

Drooglegging
Voor zover bekend heeft Heineken nog niet gereageerd op het eindbod. FNV heeft nog een ultimatum gesteld dat komende woensdag afloopt. "Als dan nog niet in wordt gegaan op onze eisen uit het ultimatum, sluiten we acties voor en tijdens carnaval niet uit", aldus Grimbergen.

Kijk voor meer carnavalsnieuws op L11 Alaaf.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

De eerste aflevering van Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden is zaterdag 28 november om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen