Overslaan en naar de inhoud gaan

FNV: 'Dip Nedcar komt niet door stakingen'

Geplaatst opmaandag 15 oktober 2018 - 8:20

Volgens vakbond FNV komt de tijdelijke dip bij VDL Nedcar, waardoor 1000 mensen hun baan verliezen, niet door de stakingen bij de autofabriek in Born.

Dat zegt vakbondsbestuurder Hans Wijers van FNV in een interview met de L1 Ochtendshow.

Tijdelijke dip
Wijers reageert daarmee op een uitspraak van VDL-baas Willem van der Leegte. Volgens de topman was deze dip voorzien door de werking van de economie. "We hopen op termijn weer terug te gaan naar 7000 medewerkers", zei de topman in gesprek met L1. "Het komende jaar gaan we een beetje terug, maar vanaf 2020 gaan we weer groeien."

Banen
Onlangs kregen ruim 1000 medewerkers van de autofabriek te horen dat zij hun baan kwijtraken. Het gaat daarbij met name om flexwerkers. De banen worden geschrapt omdat er volgend jaar minder auto's in Born worden gebouwd. Eerder rolden er al minder auto's van de band wegens stakingen.

Lees ook: Directeur Nedcar: 'Dit is een tik op de vingers door BMW'

Druk
Volgens de vakbondsman is het niet verstandig om deze mensen te ontslaan. "We zullen op een aantal manieren de druk proberen op te voeren om alsnog in gesprek te gaan met Nedcar", zegt Wijers. Verder is hij 'voorzichtig optimistisch' over de toekomst.

Niet ontslaan
De ondernemingsraad van de autofabriek was eerder ook al niet te spreken over de ontslagronde en kondigde ook een gesprek met de directie aan. "Anders raken we goede mensen kwijt die we later weer nodig hebben", zei OR-voorzitter Jean Wouters destijds.

Lees ook: OR Nedcar: 'Niemand ontslaan, want dip is tijdelijk'

Nieuw dagelijks om 17:30 op L1 TV: L1mburg Centraal.
Klik hier voor meer informatie

Deel dit bericht via
Overzicht
Advertentie
Win € 5.000,- shoptegoed!

Weekend van de klant in Genk. Op zaterdag en zondag 2 en 3 oktober in het centrum van Genk. Met straatanimatie, live optredens en prijzenpot van €5.000,- shoptegoed.

Bekijk de actie hier
Overzicht
Advertentie
Win € 5.000,- shoptegoed!

Weekend van de klant in Genk. Op zaterdag en zondag 2 en 3 oktober in het centrum van Genk. Met straatanimatie, live optredens en prijzenpot van €5.000,- shoptegoed.

Bekijk de actie hier
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Je bakt je lekkernij thuis in je eigen keuken en neemt het mee naar de radio-uitzending van Plat-eweg waar het live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen