Overslaan en naar de inhoud gaan

FNV: diep geschokt over ontslagen bij VDL Nedcar

Geplaatst opdinsdag 8 oktober 2019 - 12:30

Vakbond FNV zegt niet geïnformeerd te zijn door VDL over het ontslag van 700 flexwerkers bij Nedcar. Dat stelt FNV-bestuurder Petra Bolster.

De vakbond had graag met het bedrijf gekeken naar alternatieven. "We hadden kunnen kijken naar ouderenregelingen. Ook was het misschien mogelijk geweest dat mensen een dag minder waren gaan werken", zegt Bolster. "Of misschien was deeltijd WW een optie geweest waardoor minder mensen op straat komen te staan."

Lees ook: VDL Nedcar schrapt 700 uitzendbanen

Zonde
Volgens Bolster verdwijnen nu veel gekwalificeerde vakmensen. "Straks zijn die weer hard nodig bij Nedcar. Het is zonde dat die nu weg moeten." Het bedrijf heeft aangegeven dat de medewerkers weer welkom zijn als er weer meer auto's worden gebouwd. "Maar daar gaan de mensen niet op wachten", verwacht Bolster. Dat alleen flexwerkers hun baan verliezen, verzacht volgens de bond de pijn niet. "Die hebben het werk ook hard nodig."

Verkoopcijfers
VDL Nedcar maakte maandag bekend dat 700 uitzendkrachten voorlopig niet meer nodig zijn. Dat komt omdat opdrachtgever BMW minder Mini's en BMW in Born laat bouwen. Het bedrijf is te maken met dalende verkoopcijfers. Dat komt onder andere door de handelsoorlog tussen China en de VS. Daarom is vooral de verkoop in China fors terug gelopen.

Lees ook: VDL Nedcar: snel nieuwe baan voor ontslagen medewerkers

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen