Overslaan en naar de inhoud gaan

FNV: diep geschokt over ontslagen bij VDL Nedcar

Geplaatst opdinsdag 8 oktober 2019 - 12:30

Vakbond FNV zegt niet geïnformeerd te zijn door VDL over het ontslag van 700 flexwerkers bij Nedcar. Dat stelt FNV-bestuurder Petra Bolster.

De vakbond had graag met het bedrijf gekeken naar alternatieven. "We hadden kunnen kijken naar ouderenregelingen. Ook was het misschien mogelijk geweest dat mensen een dag minder waren gaan werken", zegt Bolster. "Of misschien was deeltijd WW een optie geweest waardoor minder mensen op straat komen te staan."

Lees ook: VDL Nedcar schrapt 700 uitzendbanen

Zonde
Volgens Bolster verdwijnen nu veel gekwalificeerde vakmensen. "Straks zijn die weer hard nodig bij Nedcar. Het is zonde dat die nu weg moeten." Het bedrijf heeft aangegeven dat de medewerkers weer welkom zijn als er weer meer auto's worden gebouwd. "Maar daar gaan de mensen niet op wachten", verwacht Bolster. Dat alleen flexwerkers hun baan verliezen, verzacht volgens de bond de pijn niet. "Die hebben het werk ook hard nodig."

Verkoopcijfers
VDL Nedcar maakte maandag bekend dat 700 uitzendkrachten voorlopig niet meer nodig zijn. Dat komt omdat opdrachtgever BMW minder Mini's en BMW in Born laat bouwen. Het bedrijf is te maken met dalende verkoopcijfers. Dat komt onder andere door de handelsoorlog tussen China en de VS. Daarom is vooral de verkoop in China fors terug gelopen.

Lees ook: VDL Nedcar: snel nieuwe baan voor ontslagen medewerkers

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen