Overslaan en naar de inhoud gaan

FNV: diep geschokt over ontslagen bij VDL Nedcar

Geplaatst opdinsdag 8 oktober 2019 - 12:30

Vakbond FNV zegt niet geïnformeerd te zijn door VDL over het ontslag van 700 flexwerkers bij Nedcar. Dat stelt FNV-bestuurder Petra Bolster.

De vakbond had graag met het bedrijf gekeken naar alternatieven. "We hadden kunnen kijken naar ouderenregelingen. Ook was het misschien mogelijk geweest dat mensen een dag minder waren gaan werken", zegt Bolster. "Of misschien was deeltijd WW een optie geweest waardoor minder mensen op straat komen te staan."

Lees ook: VDL Nedcar schrapt 700 uitzendbanen

Zonde
Volgens Bolster verdwijnen nu veel gekwalificeerde vakmensen. "Straks zijn die weer hard nodig bij Nedcar. Het is zonde dat die nu weg moeten." Het bedrijf heeft aangegeven dat de medewerkers weer welkom zijn als er weer meer auto's worden gebouwd. "Maar daar gaan de mensen niet op wachten", verwacht Bolster. Dat alleen flexwerkers hun baan verliezen, verzacht volgens de bond de pijn niet. "Die hebben het werk ook hard nodig."

Verkoopcijfers
VDL Nedcar maakte maandag bekend dat 700 uitzendkrachten voorlopig niet meer nodig zijn. Dat komt omdat opdrachtgever BMW minder Mini's en BMW in Born laat bouwen. Het bedrijf is te maken met dalende verkoopcijfers. Dat komt onder andere door de handelsoorlog tussen China en de VS. Daarom is vooral de verkoop in China fors terug gelopen.

Lees ook: VDL Nedcar: snel nieuwe baan voor ontslagen medewerkers

Deel dit bericht via
Overzicht
Advertentie
Win € 5.000,- shoptegoed!

Weekend van de klant in Genk. Op zaterdag en zondag 2 en 3 oktober in het centrum van Genk. Met straatanimatie, live optredens en prijzenpot van €5.000,- shoptegoed.

Bekijk de actie hier
Overzicht
Advertentie
Win € 5.000,- shoptegoed!

Weekend van de klant in Genk. Op zaterdag en zondag 2 en 3 oktober in het centrum van Genk. Met straatanimatie, live optredens en prijzenpot van €5.000,- shoptegoed.

Bekijk de actie hier
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Je bakt je lekkernij thuis in je eigen keuken en neemt het mee naar de radio-uitzending van Plat-eweg waar het live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen