beademing ziekenhuis corona intensive care (stock)

Ziekenhuizen amper hersteld: 'Maar klaar voor tweede golf'

Ondanks dat veel verpleegkundigen nog amper zijn hersteld van de eerste coronagolf, staan ze in Limburg alweer in de startblokken om de klappen van de tweede golf op te vangen.

nedcar
Vakbond over vertrek BMW bij Nedcar: 'Komt hard binnen'

Het nieuws dat BMW na 2023 stopt met de productie van auto's bij VDL Nedcar in Born komt hard aan bij vakbond FNV.

FNV vakbondshuis Venlo
Vakbondshuis Venlo preventief dicht: niet coronaproof

De FNV-locatie in Venlo is niet coronaproof. Vanwege de slechte ventilatie gaat het vakbondshuis vanaf donderdag preventief dicht.

stock schoonmaak
Video: 'Van minimumloon kun je geen gezin onderhouden'

Schoonmakers voeren dinsdag actie in Maastricht voor een hoger minimumloon in hun sector. Op het stadhuis in Maastricht gaan ze een petitie aanbieden aan wethouder Jim Janssen, die armoedebeleid in zijn portefeuille heeft.

Edit - hotel vakantie koffers, hotelkamer, reizen (stock)
In quarantaine na vakantie? Misschien wel zelf betalen

Zuyderland ziekenhuizen, met vestigingen in Heerlen en Sittard-Geleen, is een van de werkgevers die vinden dat het personeel na terugkeer van vakantie een eventuele quarantaineperiode zelf dient te betalen.

DSM
Nieuwe cao chemieconcern DSM stap dichterbij

Er is een belangrijke stap gezet voor een nieuw cao bij chemieconcern DSM. Inmiddels ligt er een onderhandelingsresultaat op tafel, waar de vakbondsleden uiteindelijk mee in moeten stemmen.

DSM
Nog geen akkoord over nieuwe cao DSM

DSM heeft nog geen akkoord bereikt over een nieuwe cao. Het chemieconcern gaat eind deze maand weer om de onderhandeltafel zitten met vakbonden FNV, CNV, de Unie en Synergo-vhp.

Grote brand Roermond (4 dec 2019)
Afgebrande tortillabakkerij niet herbouwd: '133 banen weg'

De verwoeste tortillabakkerij in Roermond zal niet meer herbouwd worden. Hierdoor zouden er ongeveer 133 van de 146 banen verloren gaan.

proost istock (3 feb 2020)
Bestel mar: drooglegging tijdens carnaval van de baan

Heineken en vakbond FNV zijn op de valreep tot een principeakkoord over een nieuwe cao gekomen.

geld (31 dec 2019)
Vakbond wil uitzonderingspositie hoger onderwijs Limburg

FNV Parkstad Limburg vraagt het kabinet een uitzondering voor Limburg te maken bij het financieren van hoger onderwijs.

Overzicht
Uitgelicht
Win €5.000,- advertentietegoed bij L1/1Limburg

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (27-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 5.000 euro aan gratis advertentietegoed te winnen!
Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1.nl of 1Limburg (website/app).

Maak kans op €5.000,- advertentietegoed
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Kim is het Vastelaovesgezicht 2021!
Uitgelicht
Kim is het Vastelaovesgezicht 2021!

Het was een memorabele week vol spanning en prachtige vastelaovesgezichten. Met één grote winnares: Kim Vaessen uit Sittard.

Een heel bijzonder jaar dat voor altijd herinnerd zal worden. We houden continu rekening met corona. Zowel nu als tijdens de vastelaovend zelf. Er zullen geen grote publieksevenementen zijn dit jaar, maar voor de vastelaovesliefhebber is er genoeg te beleven bij L11 Alaaf. En daar past absoluut een Vastelaovesgezicht bij.

Klein, intiem, soms spontaan en heel veel mooie herinneringen ophalen... Veer laote dich neet in de steek.

Bekijk hier meer over het Vastelaovesgezicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten