Overslaan en naar de inhoud gaan

Floris wint 10 Engelse mijl op Maastrichts Mooiste

Geplaatst opzondag 12 juni 2016 - 13:41

Ricardo Floris heeft zondag de tien Engelse mijl van Maastrichts Mooiste gewonnen.

De Maastrichtse atleet legde de afstand af in 54 minuten en 50 seconden.

Voorsprong
Hij had zeven seconden voorsprong op Steven Heemskerk, die tweede werd. Vincent Nardozza legde met een achterstand van ruim twee minuten op Floris beslag op de derde. Voor Floris kwam met deze overwinning in eigen stad een einde aan een moeilijke periode. De Maastrichtenaar werd eind januari met longproblemen opgenomen in het ziekenhuis.

Bij de vrouwen bereikte Alix Thomson als eerste de finish op de Maastrichtse Markt. Zij liep de tien Engelse mijl in 1 uur, 10 minuten en 2 seconden. Rian van der Burgt kwam 1 minuut en 19 seconden later als tweede over de streep. Marjan Doppen finishte als derde.

10 kilometer
De 10 km is gewonnen door Zerom Chebrihiwet in een tijd van 32 minuten en 25 seconden. Op ruim 3,5 minuten volgde Jan Schneider als tweede, Jeffrey Vulink werd derde.

Bij de vrouwen ging de overwinning op deze afstand naar Charissa Steyn. Zij liet een tijd van 41 minuten en 44 seconden noteren. Jana Dahlem kwam bijna een minuut later als tweede over de streep. Barbara Ceelen pakte de derde plaats.

5 kilometer
Bas van Hooren won de vijf kilometer in een tijd van 14 en 46 seconden. Hij was daarmee driekwart minuut sneller dan nummer 2, Martin Mom. Rick Paffen passeerde de finishlijn als derde.

Franziska Sonnet won de vijf kilometer bij de vrouwen in een tijd van 17 en 48 seconden. Carlijn van Kersen finishte 50 seconden na de winnares als tweede, op twintig seconden gevolgd door Solène Senyarich.

Maastrichts Mooiste werd voor de dertiende keer gehouden.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Gerelateerde berichten

Deelnemers Maastrichts Mooiste onwel door hitte
Ricardo Floris wint tien mijl Maastrichts Mooiste
Succes voor Ricardo Floris bij Euregio Meeting
Duitser wint 10 kilometer Roermond City Run
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen