Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Floriadeterrein blijft voorlopig open voor publiek

Geplaatst opdinsdag 11 december 2018 - 20:58

Het voormalige Floriadeterrein in Venlo blijft voorlopig toegankelijk voor recreanten in de avonduren en in het weekend.

De Provincie heeft hierover afspraken gemaakt met Campus Vastgoed Greenport Venlo, de eigenaar van het terrein.

Geen extra kosten
Als er in de toekomst extra maatregelen getroffen moeten worden om de veiligheid te waarborgen volgt nieuw overleg. De eigenaren van het terrein zien het namelijk niet zitten dat ze hiervoor extra kosten moeten maken. Als dit toch nodig is bijvoorbeeld voor het aanleggen van slagbomen, camera’s of extra toezicht, dan wordt met de overheden gekeken naar een oplossing.

Harde eis
Het Limburgs Parlement vindt de openstelling van het terrein een voorwaarde voor het beschikbaar stellen van een miljoenenbijdrage aan de Campus Vastgoed Greenport Venlo. Eerder werd al een motie aangenomen waarin stond dat het Floriadeterrein ook op doordeweekse avonden en in het weekend open zou moeten blijven in ruil voor een bijdragen van bijna acht miljoen euro.

Lees ook: Strenge eis voor Greenport: 'Houd Floriadeterrein open'

Privaat eigendom
Gedeputeerde Joost van den Akker meldt de afspraken in een brief aan het Limburgs Parlement. Wel benadrukt hij dat het voormalige Floriadeterrein in 2017 verkocht is aan Campus Vastgoed Greenport Venlo. Omdat de vastgoedcampus nu voor honderd procent eigenaar is van het terrein kan er in de toekomst toch worden besloten om het terrein geheel of gedeeltelijk af te sluiten. Maar daar moeten dan wel gegronde redenen voor zijn.

Kom in actie en steun 'L1 Samen voor de Voedselbank'.
Doneer online een voedselpakket.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Pinkpop-kaarten
Uitgelicht
Win twee Pinkpop weekendkaarten en campingplaats
Inschrijven
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
EK Triathlon in Weert live op L1.nl
Uitgelicht
EK Triathlon in Weert live op 1Limburg en L1.nl

Zwemmen, fietsen en hardlopen: ook in 2019 belooft de Stadstriathlon in Weert wederom een waar spektakel én een slijtageslag te worden. Het evenement is dit jaar tevens het decor van het EK Triathlon. L1 en 1Limburg zijn er live bij.

Je kunt beelden de races via livestreams volgen op 31 mei t/m 2 juni.

Bekijk hier de livestreams
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda
L1mbo Top 100
Uitgelicht
Stem op je favoriete Limburgse liedje!

Voor de 23e keer wordt de L1mbo Top 100 met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 30 mei 2019. En jij zorgt voor de samenstelling van de lijst!

Breng hier je stem uit

Meest gelezen