Overslaan en naar de inhoud gaan

Floriadeterrein blijft voorlopig open voor publiek

Geplaatst opdinsdag 11 december 2018 - 20:58

Het voormalige Floriadeterrein in Venlo blijft voorlopig toegankelijk voor recreanten in de avonduren en in het weekend.

De Provincie heeft hierover afspraken gemaakt met Campus Vastgoed Greenport Venlo, de eigenaar van het terrein.

Geen extra kosten
Als er in de toekomst extra maatregelen getroffen moeten worden om de veiligheid te waarborgen volgt nieuw overleg. De eigenaren van het terrein zien het namelijk niet zitten dat ze hiervoor extra kosten moeten maken. Als dit toch nodig is bijvoorbeeld voor het aanleggen van slagbomen, camera’s of extra toezicht, dan wordt met de overheden gekeken naar een oplossing.

Harde eis
Het Limburgs Parlement vindt de openstelling van het terrein een voorwaarde voor het beschikbaar stellen van een miljoenenbijdrage aan de Campus Vastgoed Greenport Venlo. Eerder werd al een motie aangenomen waarin stond dat het Floriadeterrein ook op doordeweekse avonden en in het weekend open zou moeten blijven in ruil voor een bijdragen van bijna acht miljoen euro.

Lees ook: Strenge eis voor Greenport: 'Houd Floriadeterrein open'

Privaat eigendom
Gedeputeerde Joost van den Akker meldt de afspraken in een brief aan het Limburgs Parlement. Wel benadrukt hij dat het voormalige Floriadeterrein in 2017 verkocht is aan Campus Vastgoed Greenport Venlo. Omdat de vastgoedcampus nu voor honderd procent eigenaar is van het terrein kan er in de toekomst toch worden besloten om het terrein geheel of gedeeltelijk af te sluiten. Maar daar moeten dan wel gegronde redenen voor zijn.

Kom in actie en steun 'L1 Samen voor de Voedselbank'.
Doneer online een voedselpakket.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Schrijf je in voor 'As ich mer danse kin'
Uitgelicht
Limburgse dansgroepen opgelet!

Je kunt een optreden winnen op De11devande11de 2019 én meedansen met een aantal artiesten.

De Sjeng Kraft Kompenei (SKK) organiseert een danswedstrijd voor Limburgse dans-groepen. De winnaar danst op het grootste vastelaovespodium van Limburg: de11devande11de op het Vrijthof in Maastricht maandag 11 november 2019. Samenwerkingspartners zijn SKK, de Muziekgieterij in Maastricht en regionale omroep L1.

Geef je op voor 'As ich mer danse kin'!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen