Overslaan en naar de inhoud gaan

Floor Jansen wint Popprijs

Geplaatst opzondag 19 januari 2020 - 8:18

Zangeres Floor Jansen heeft de Popprijs 2019 gewonnen. Dat werd traditiegetrouw bekendgemaakt op festival Noorderslag in Groningen.

De prijs bestaat uit een cheque van 10.000 euro en een beeld van kunstenaar Theo Mackaay. Jansen is de frontvrouw van de Finse metalband Nightwish.

Subcultuur
Ze is al meer dan twintig jaar bekend als zangeres in de metalmuziek in bands als After Forev er, maar brak in eigen land pas dit jaar door met haar optreden in televisieprogramma Beste Zangers van Nederland. "Floor Jansen heeft zich bewezen als een van de beste, meest veelzijdige zangeressen in Nederland. De jury waardeert het dat haar muziek 'een verbindende kracht heeft, voorbij de subcultuur'."

Lees ook: Nederlandse tour Floor Jansen in 24 uur uitverkocht

Zweden
De in Limburg opgegroeide zangeres was niet aanwezig in Groningen, maar sprak het publiek in een videoboodschap toe vanuit Zweden, waar ze woont. Ze zei zich "verschrikkelijk vereerd" te voelen dat ze de Popprijs heeft gekregen.

Bijdrage
De Popprijs werd voor de 34e keer uitgereikt en gaat jaarlijks naar de band of artiest die in het afgelopen jaar de belangrijkste bijdrage heeft geleverd aan de Nederlandse popmuziek. Vorig jaar won rapper Ronnie Flex de felbegeerde prijs. Andere voormalige winnaars zijn Kensington, Martin Garrix, Caro Emerald en De Dijk.

Muziekgieterij
Noorderslag is de laatste dag van het Europese showcase- en conferentiefestival Eurosonic Noorderslag. Op deze dag draait het om Nederlandse muziek. Eerder op de avond werden op het festival de vakprijzen de IJzeren Podiumdieren uitgereikt. Het Rotterdamse Rotown is uitgeroepen tot het beste podium van Nederland. Een van de concurrenten voor deze prijs was de Maastrichtse Muziekgieterij.

Radio
Verder werd NPO Radio 2-dj Rob Stenders in Groningen uitgeroepen tot winnaar van de Pop Media Prijs. Die wordt al 25 jaar uitgereikt aan mensen die een belangrijke bijdrage leveren aan de popjournalistiek.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Amstel Gold Race Weekend bij L1

Zaterdag 17 april en zondag 18 april is het genieten geblazen voor alle wielerliefhebbers.

De Amstel Gold Race gaat door! En het gaat een heel bijzondere editie worden. Zonder publiek. Reden genoeg om je thuis voor de buis een weekend lang te verwennen vol prachtige beelden rond de wielerklassieker!

Bekijk hier de complete programmagids
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het populaire dagelijkse L1-programma "Limburg in Beweging" is er van maandag tot en met vrijdag om 10:00 op L1 TV. De serie is erop gericht om te voorkomen dat de conditie van Limburgers sterk achteruit gaat nu ze vanwege de coronacrisis veel binnen moeten zitten. De oefeningen zijn zowel geschikt voor ouderen als ‘oudere jongeren’.

Alles over Limburg in Beweging

Meest gelezen