Overslaan en naar de inhoud gaan

Floor Jansen wint Popprijs

Geplaatst opzondag 19 januari 2020 - 8:18

Zangeres Floor Jansen heeft de Popprijs 2019 gewonnen. Dat werd traditiegetrouw bekendgemaakt op festival Noorderslag in Groningen.

De prijs bestaat uit een cheque van 10.000 euro en een beeld van kunstenaar Theo Mackaay. Jansen is de frontvrouw van de Finse metalband Nightwish.

Subcultuur
Ze is al meer dan twintig jaar bekend als zangeres in de metalmuziek in bands als After Forev er, maar brak in eigen land pas dit jaar door met haar optreden in televisieprogramma Beste Zangers van Nederland. "Floor Jansen heeft zich bewezen als een van de beste, meest veelzijdige zangeressen in Nederland. De jury waardeert het dat haar muziek 'een verbindende kracht heeft, voorbij de subcultuur'."

Lees ook: Nederlandse tour Floor Jansen in 24 uur uitverkocht

Zweden
De in Limburg opgegroeide zangeres was niet aanwezig in Groningen, maar sprak het publiek in een videoboodschap toe vanuit Zweden, waar ze woont. Ze zei zich "verschrikkelijk vereerd" te voelen dat ze de Popprijs heeft gekregen.

Bijdrage
De Popprijs werd voor de 34e keer uitgereikt en gaat jaarlijks naar de band of artiest die in het afgelopen jaar de belangrijkste bijdrage heeft geleverd aan de Nederlandse popmuziek. Vorig jaar won rapper Ronnie Flex de felbegeerde prijs. Andere voormalige winnaars zijn Kensington, Martin Garrix, Caro Emerald en De Dijk.

Muziekgieterij
Noorderslag is de laatste dag van het Europese showcase- en conferentiefestival Eurosonic Noorderslag. Op deze dag draait het om Nederlandse muziek. Eerder op de avond werden op het festival de vakprijzen de IJzeren Podiumdieren uitgereikt. Het Rotterdamse Rotown is uitgeroepen tot het beste podium van Nederland. Een van de concurrenten voor deze prijs was de Maastrichtse Muziekgieterij.

Radio
Verder werd NPO Radio 2-dj Rob Stenders in Groningen uitgeroepen tot winnaar van de Pop Media Prijs. Die wordt al 25 jaar uitgereikt aan mensen die een belangrijke bijdrage leveren aan de popjournalistiek.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl

Meest gelezen