Overslaan en naar de inhoud gaan

Floor Jansen blaast Beste Zangers-collega's omver in Spaans

Geplaatst opmaandag 9 september 2019 - 7:52

'Metalhead' Floor Jansen uit Beegden gooit hoge ogen bij het NPO-programma Beste Zangers.

Jansen is wereldberoemd als zangeres van de Finse metalband Nightwish en zong daarvoor in de Reuverse band After Forever.

Songfestivalwaardig
Na de duistere liedjes die zij normaal gesproken zingt, was zaterdag te zien hoe ze in vloeiend Spaans het zomerse nummer Qué Se Siente vertolkt. Haar collega's zijn allemaal van hun stuk als ze de zangeres haar mond opentrekt. Ook op social media zijn de reacties lovend en er wordt zelfs voorgesteld om haar naar het Songfestival te sturen.

Trending
Jansen scoorde ook met haar optreden vorige week. Het nummer Mama staat nog steeds in de Trending-lijst van YouTube, tussen de 99 andere meest bekeken video's op het platform. Het is de eerste keer dat ze een Nederlandstalig nummer zingt voor het grote publiek.

Lees ook: 'Metalhead' Floor Jansen doet mee aan Beste Zangers

Hoofdgast
In het programma staat iedere aflevering een andere artiest centraal. Zaterdag was dat Rolf Sanchez, die een Spaanstalig repertoire heeft, vandaar dat Jansen te horen was in het Spaans. Komende zaterdag is de Roermondse zelf de hoofdgast en is het afwachten of deelnemers als Samantha Steenwijk, Tim Akkerman en Henk Poort de metal opzoeken. Naar het programma keken afgelopen zaterdag bijna 1,2 miljoen mensen.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen