Overslaan en naar de inhoud gaan

Flogging Molly en schreeuw-cultheld Jimmy Barnes op Bospop

Geplaatst opwoensdag 16 januari 2019 - 8:31

Na grote namen als Snow Patrol, Sting en John Fogerty komen ook Flogging Molly, James Morisson en Jimmy Barnes naar Bospop.

Dit laat directeur Peter Verkennis in de L1 Ochtendshow weten. "We hebben dit jaar het geluk dat veel bands die we wilden hebben ook komen."

The Doors
Ook heeft het festival in Weert de uit Baarlo afkomstige zangeres Sharon Kovacs, The White Buffalo, Jessica Wilde, The Lachy Doley Group en tribute-band The Doors Alive weten te boeken. Dit jaar kent Bospop niet twee maar drie festivaldagen.

Schreeuw
Van de artiesten die woensdag zijn toegevoegd aan de line-up is Jimmy Barnes misschien niet de bekendste, maar wel een opvallende. De Australische rockzanger maakt al decennia furore maar kreeg eind 2017 een absolute cultstatus door het nummer Big Enough van zijn landgenoot Kirin J Callinan. Barnes geeft dit nummer een rauw tintje door een epische schreeuwpartij, die als meme wereldwijd viraal is gegaan.

Video: Kirin J. Callinan (Youtube)

39e editie
Vorig jaar werd al bekendgemaakt dat ook onder andere Sting, John Fogerty, The Specials en Skunk Anansie afreizen naar Weert. Het is alweer de 39e editie van het festival.

Lees ook: Variatie op Bospop: Sting, Skunk Anansie, Snow Patrol en meer

Het festival vindt plaats op vrijdag 12, zaterdag 13 en zondag 14 juli op Evenemententerrein A2 Weert Noord.

Het Limburgse nieuws elke dag in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief van 1Limburg.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

De eerste aflevering van Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden is zaterdag 28 november om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen