Overslaan en naar de inhoud gaan

FlixBus wil intercitylijnen naar Limburg laten rijden

Geplaatst opdonderdag 25 februari 2016 - 11:59

Het Duitse vervoersbedrijf FlixBus wil twee lijnen voor binnenlands passagiersvervoer gaan aanbieden.

Het gaat om de routes Alkmaar-Amsterdam-Eindhoven-Toverland/Sevenum-Venlo en Amsterdam-Eindhoven-Roermond. Het bedrijf biedt nu al busreizen aan vanuit onder meer Limburg naar buitenlandse bestemmingen.

Concurrentie
De nieuwe plannen betekenen dat FlixBus voor het eerst direct de concurrentie aangaat met de Nederlandse Spoorwegen. De bussen van de Duitse prijsvechter rijden op dit moment alleen op trajecten waar de NS geen rechtstreekse verbinding aanbiedt.

Venlo en Roermond zijn in de plannen overigens niet de eindhaltes van de buslijnen. Na de stop in Limburg rijden de touringcars nog verder naar Duitsland.

Toestemming
Voor het aanbieden van een openbare buslijn zonder zogenoemde concessie, moet door de provincie een ontheffing worden verleend. Noord-Holland heeft FlixBus inmiddels die toestemming gegeven. "We zoeken nu contact met Limburg en Noord-Brabant om te kijken of het daar ook mag", laat een woordvoerster van het busbedrijf weten.

FlixBus wil de intercitylijnen vanaf de zomer gaan aanbieden.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail?

Dat regelen we voor je. klik hier

Tijdelijke actie: meld je nu aan en ontvang vier weken lang de digitale krant gratis!

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen